ωστόσο όπως αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σημειώθηκαν περιστατικά αναχαιτίσεων ανάμεσα σε ρωσικά μαχητικά Su-30 και γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες «χτύπησε» συναγερμός στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία, που είχε ως αποτέλεσμα scramble μαχητικών αεροσκαφών προκειμένου να εντοπίσουν αεροσκάφη στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τρία αεροσκάφη της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και πιο συγκεκριμένα δύο μαχητικά Mirage-2000 και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου C-135 εντοπίστηκαν να κατευθύνθηκαν προς τον ρωσικό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν αναχαιτίσεις από τα Su-30.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η την ίδια μέρα ο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωνε ότι η Ρωσία δεν έχει αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό από την περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Τα σχόλια αυτά απηχούν τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος σημείωσε ότι σημαντικός αριθμός ρωσικών δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού παραμένει στα σύνορα με την Ουκρανία, έπειτα από αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία που σήμανε συναγερμό σε δυτικές πρωτεύουσες.
(onalert)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο δήμος Αιγάλεω «παραδίδει» δωρεάν Μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων
- Η Κόρτνεϊ Κοξ σκηνοθετεί το θρίλερ «Evil Genius»
- Ν. Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία εισέρχεται σε μια νέα εποχή – Χρόνια πολλά στους πιλότους μας
- Από 14 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση»
- Υπερταμείο: Ο προγραμματισμός για τα ΕΛΤΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να εξοικειώσει την κοινωνία με την Ακροδεξιά
- Εξελίξεις στη Βουλγαρία με ρωσικό διυλιστήριο: Το κράτος θέλει να το πάρει υπό τον έλεγχό του
- Η Β. Κορέα προειδοποιεί μετά την άφιξη ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή
- Σποτ της ΚΝΕ: «Νέο αφεντικό ήρθε στην Πρεσβεία, χλαπάτσες και σαλιάρηδες μας φέρνουν αηδία»
- Δανία: Η κυβέρνηση απαγόρευσε σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών την πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα









