• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραδοχή-βόμβα από την Τουρκία: «Με το ζόρι πετάνε τα F-16 μας!» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδοχή-βόμβα από την Τουρκία: «Με το ζόρι πετάνε τα F-16 μας!» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ομολογία-καίριο χτύπημα στην τουρκική έπαρση.

Την τραγική εικόνα της τουρκικής αεροπορίας εν έτει 2020 έδωσε ένας αναλυτής, σύμφωνα με το τουρκικό Ahvalnews.

Ο λόγος για τον αμυντικό και ιστορικό αναλυτή Michael Peck ο οποίος ανέπτυξε μία από τις πιο σοβαρές «παρενέργειες» του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.

Ο ίδιος μιλώντας σε εθνικό συνέδριο στην Τουρκία είπε:

«Οι πιλότοι μαχητών δεν είναι φθηνοί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, η εκπαίδευση ενός νέου πιλότου για να πετάξει αεροπλάνο όπως το F-35 κοστίζει 11 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα χρόνια εμπειρίας ενός βετεράνου πιλότου είναι ανεκτίμητα.

Έτσι ένα έθνος που βάζει τους πιλότους των μαχητικών στη φυλακή δεν σπαταλάει απλά χρήματα, αλλά και έναν εξαιρετικά πολύτιμο πόρο.

Ωστόσο, στο όνομα της πολιτικής, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει εκκαθαρίσει σε τόσο μεγάλο βαθμό την πολεμική της αεροπορία, ώστε να πετά με το ζόρι τα F-16».

(screenshot)

Ο ίδιος κατήγγειλε πως η κυβέρνηση Ερντογάν στα χρόνια που ακολούθησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 «εκκαθάρισε» περισσότερους από 300 καλά εκπαιδευμένους Τούρκους πιλότους.

Στην πραγματικότητα οι αριθμοί είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι, αφού πολλές χιλιάδες ανθρώπων που εργάζονταν επί χρόνια στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είτε μπήκαν φυλακή είτε έφυγαν από την Τουρκία ως «διωκώμενοι» από την κυβέρνηση Ερντογάν.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)