• Αρχική
 • Άρθρα
 • Άρθρα
 • Οι Έλληνες πιλότοι θέλουν εκδίκηση για το χυμένο αίμα στο Αιγαίο – Το πρώτο βήμα έγινε (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Έλληνες πιλότοι θέλουν εκδίκηση για το χυμένο αίμα στο Αιγαίο – Το πρώτο βήμα έγινε (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάθε εθνική επέτειος «ξυπνά» μνήμες και σε όσα συμβαίνουν στις μέρες μας στο Αιγαίο...

Μια μικρή γεύση από την επίδειξη της ομάδας ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας που θα παρακολουθήσουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου πήραν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής.

Το F-16 που συμμετείχε στα δοκιμαστικά πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς με τον Θεσσαλονικείς να παρακολουθούν εντυπωσιασμένοι τις εικόνες.

Οι Έλληνες Ίκαροι δεν ξεχνούν τους Έλληνες ήρωες που έχασαν τις ζωές τους υπερασπιζόμενοι το Αρχιπέλαγος του Ελληνισμού.

Με την συμπεριφορά της Τουρκίας και τα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει, κοντοζυγώνει η ώρα που οι Έλληνες πιλότοι θα εκδικηθούν το αίμα που χύθηκε στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Η τουρκικά «ασυλία» θα τελειώσει…

Μην ξεχνάμε πως πρόσφατα, κάτω από την μύτη των Τούρκων, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν άσκηση στην Κύπρο, για πρώτη φορά εδώ και είκοσι χρόνια.

Τα τρία F-16 απογειώθηκαν από τη Σούδα και πετώντας πολύ χαμηλά – γύρω στα 500 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας – για να μην γίνουν αντιληπτά από τα τουρκικά ραντάρ, έφτασαν στην Κύπρο.

Αυτό όμως που εξόργισε πιο πολύ τους Τούρκους ήταν ότι τα ελληνικά μαχητικά πέρασαν χαμηλά, ανάμεσα από τα πολυδιαφημισμένα γεωτρύπανα της Άγκυρας και τις φρεγάτες που τα συνοδεύουν. Το ΦΑΤΙΧ, δυτικά της Κύπρου και το ΓΙΑΒΟΥΖ, στο οικόπεδο 7.

Μόνο τότε οι Τούρκοι κατάλαβαν τι συνέβαινε και φυσικά πανικοβλήθηκαν. ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ με αυτά που ξεκίνησαν να συμβαίνουν.

Το πρώτο βήμα έγινε και έπεται συνέχεια!

Αναφορικά με την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team), όπως γράφει και η ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat).

Πιο συγκεκριμένα έχουμε :

 • Υψηλή Επίδειξη (High Show): Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 7000 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.
 • Μεσαία Επίδειξη (Low Show): Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 2500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.
 • Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show): Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 1500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια.

Για την εκτέλεση του προγράμματος επίδειξης το αεροσκάφος πετά χωρίς εξωτερικά φορτία (καθαρή διαμόρφωση) ή μπορεί να φέρει τις Σύμμορφες Δεξαμενές Καυσίμου (Conformal Fuel Tanks-CFT’s). Το Ελληνικό F-16 είναι το μοναδικό αεροσκάφος επιδείξεων στον κόσμο που εκτελεί το πρόγραμμα επίδειξης με διαμόρφωση CFT.

Η μέγιστη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της επίδειξης είναι 0.94 Mach, ενώ τα G κυμαίνονται από +9,5 έως -3. Κάθε πτήση επίδειξης πληρεί όλα τα διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας Πτήσεων που ορίζονται από το ΝΑΤΟ, τον ICAO, τον JAA και την FAA.

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο από το grtimes.gr:

ΦΩΤΟ eurokinissi

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...