Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δεν θέλει να αγοράσει αμερικανικά μαχητικά

Μας κάνουν την προσφορά, αφού μας έχουν προσβάλλει, δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, απορρίπτοντας δημοσίως προσφορά των ΗΠΑ για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16.

 

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, απέρριψε προσφορά από μέρους των ΗΠΑ για αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16. Μάλιστα, χαρακτήρισε την προσφορά «παντελώς άχρηστη», καθώς όπως υποστήριξε, η χώρα του χρειάζεται ελαφρύτερα αεροσκάφη για να πολεμήσει τους αντάρτες.

Ο Ντουτέρτε αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, σε επιστολή που όπως είπε, έλαβε από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις, τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος.

«Αυτό που χρειάζομαι είναι απλά ελικοφόρα αεροσκάφη κατά των εξεγέρσεων. Δεν χρειαζόμαστε F-16 και επίσης, μας δελεάζουν, αφού μας έχουν προσβάλλει», είπε ο Ντουτέρτε, στη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική τελετή που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο ίδιος, άλλωστε, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επιστολή είναι μια προσπάθεια της Ουάσινγκτον να επανορθώσει για τα προηγούμενα «χτυπήματα» στην κυβέρνησή του.

«Είναι σκληρό να λέτε ότι είμαστε φίλοι. Είμαστε φίλοι, αλλά θυμηθείτε, είμαστε φίλοι, γιατί πριν από πολλά χρόνια μας κάνατε αποικία», είπε χαρακτηριστικά.

(sputnik)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu