Νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος για την Πολεμική Αεροπορία

Υπεγράφη σήμερα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, του Αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου και του εκπροσώπου της εταιρείας TECNAM,

Γουόλτερ Ντα Κόστα, η Σύμβαση Προμήθειας Ολοκληρωμένου Συστήματος Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΟΣ ΝΑΣΕ) 12 αεροσκαφών P2002JF και συναφούς εξοπλισμού.

Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος πρόκειται να αντικαταστήσει το αεροσκάφος Τ-41D, το οποίο παρέμεινε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για περίπου 50 χρόνια, από το 1969.

Τα πρώτα τέσσερα αεροσκάφη P2002JF πρόκειται να ενταχθούν στην Π.Α. τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ η ολοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Σημειώνεται ότι στις 9 Ιουλίου ξεκινά το πρόγραμμα εκπαίδευσης του τεχνικού προσωπικού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η εκπαίδευση των ιπταμένων και επιπλέον αριθμού τεχνικού προσωπικού.

Το P2002JF κατασκευάζεται από την TECNAM, έχει μέγιστη εμβέλεια 568nm, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 226km/h και κινείται χάρη σε κινητήρα Rotax 912S ισχύος 100hp.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu