• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυξάνονται οι ναυτικές δυνάμεις των Τούρκων νότια και δυτικά της Κρήτης – Σενάρια για εμπλοκή και της αεροπορίας στη Λιβύη

Αυξάνονται οι ναυτικές δυνάμεις των Τούρκων νότια και δυτικά της Κρήτης – Σενάρια για εμπλοκή και της αεροπορίας στη Λιβύη

libya
Οι Τούρκοι αποκτούν σταδιακά σοβαρή δύναμη πυρός νοτιοδυτικά της χώρα μας.

«Βρίθει» από δημοσιεύματα ο τουρκικός τύπος αναφορικά με τα σενάρια για μακρόχρονη παρουσία και της τουρκικής αεροπορίας στη Λιβύη!

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δημοσίευμα της «Σαμπάχ» το οποίο και «φωτογραφίζει» τις μελλοντικές επιχειρήσεις των Τούρκων πιλότων κατά του Χαφτάρ στη Λιβύη.

«Κανείς δεν θα πρέπει να εκπλαγεί, αν τουρκικά F-16 και επιθετικά ελικόπτερα αναπτυχθούν σε στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη»

Δυστυχώς η περαιτέρω ενίσχυση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων ανοιχτά της Λιβύης, ακόμη και με τη συμμετοχή της αεροπορίας, «ψιθυρίζεται» και από πολιτικούς και αναλυτές της Άγκυρας.

Η κυβέρνηση Ερντογάν είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τον Λίβυο πρωθυπουργό Σάρατζ να ανακτήσει όσα περισσότερα εδάφη μπορεί , υποστηρίζοντας παράλληλα στην πράξη το παράνομο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, η ύπαρξη του οποίου δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα αν έπεφτε η κυβέρνηση της Τρίπολης.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα ελάχιστες ήταν οι φορές που τουρκικά F-16 επιχείρησαν σε αποστολές-«αστραπή» να βομβαρδίσουν θέσεις του LNA στη Λιβύη.

Ως επί το πλείστον η Άγκυρα , από τον Δεκέμβριο και έπειτα, έστελνε UAV αεροσκάφη.

Ένα άλλο τουρκικό μέσο, η εφημερίδα «Μιλιέτ» αποκαλύπτει τον αριθμό των τουρκικών πολεμικών πλοίων που πλέουν αυτή τη στιγμή ανοικτά της Λιβύης.

Πρόκειται για 7 πολεμικά πλοία, ενώ ενδεικτικό της παταγώδους αποτυχίας της ευρωπαϊκής επιχείρησης «IRINI» είναι πως σε κοντινή απόσταση πλέον μόλις…3 πλοία χωρών της Ε.Ε.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία πολύ άσχημη εξέλιξη που έρχεται να στρέψει το βλέμμα της Ελλάδας για πιθανά χτυπήματα και προς δυσμάς.

Στο στόχαστρο, λόγω τοποθεσίας, βρίσκεται η Κρήτη, η οποία πλέον μετατρέπεται σε νο.1 στόχο των Τούρκων , όσον αφορά το πολύ πιθανό σενάριο μίας ελληνοτουρκικής σύρραξης.

(φωτο:screenshot)