• Αρχική
  • Άρθρα
  • Eurofighter Typhoon: Απίστευτα πλάνα από βρετανικά μαχητικά να σπάνε το φράγμα του ήχου [vid]

Eurofighter Typhoon: Απίστευτα πλάνα από βρετανικά μαχητικά να σπάνε το φράγμα του ήχου [vid]

Τα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon προκάλεσαν σοκ σε πολλές περιοχές της Αγγλίας, καθώς έπειτα από scramble, προχώρησαν στην αναχαίτιση ενός αεροσκάφους το οποίο είχε χάσει τον έλεγχο και την επικοινωνίας με τους σταθμούς εναέριας κυκλοφορίας.

Συναγερμός σήμανε αμέσως στη βασιλική πολεμική αεροπορία, με αποτέλεσμα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon να προχωρήσουν άμεσα σε αναχαίτιση ενός ιδιωτικού αεροσκάφους, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ερχόταν από τη Γερμανία.

Τα Eurofighter Typhoon της RAF ανέπτυξαν τρομακτικές ταχύτητες για την αναχαίτιση του ιδιωτικού αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να σπάσουν το φράγμα του ήχου και να προκαλέσουν το λεγόμενο «sonic boom» το οποίο προκάλεσε σοκ αλλά και εντυπώσεις στους κατοίκους πολλών περιοχών της Αγγλίας.

Οι κάτοικοι του Χέρτφονρτσάιρ, του Έσσεξ, του Κέιμπριντζ και περιοχές του βόρειου και νότιου Λονδίνου σοκαρίστηκαν από την «έκρηξη» που άκουσαν ξαφνικά, όταν είδαν βρετανικά μαχητικά να πετούν από πάνω τους, με τα πλάνα να «απαθανατίζουν» το περιστατικό.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Από Onalert