Υπήκοοι της Ιαπωνίας βρίσκονται ακόμα στο έδαφος του Αφγανιστάν, εγκλωβισμένοι μετά την ανάληψη της εξουσίας στην περιοχή από τους Ταλιμπάν και παρά τα αργά αντανακλαστικά τους, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να εκκενώσουν τους πολίτες τους από εκεί.
Η επιχείρηση που οργανώθηκε από μέρους τους περιλαμβάνει την αποστολή στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν 2 μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 και ενός εκ των μεγάλων μεταγωγικών C-2 κατασκευής Kawasaki τα οποία διαθέτει η Ιαπωνέζικη Αεροπορία και μπορεί να μεταφέρει ένα πραγματικά μεγάλο όγκο φορτίου.
Η επιχείρηση αυτή θα ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα εκτός απροόπτου. Οι Ταλιμπάν από μέρους τους έχουν δώσει τελεσίγραφο στις δυτικές δυνάμεις ότι η αποχώρησή τους πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Αυγούστου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ – Παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής
- Θεσσαλονίκη: O Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη και του χάρισε την “Ιθάκη”
- Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου που δηλώθηκε ότι αγνοείται
- Ιερό του Ηρακλή γεμάτο με χάλκινα αγάλματα ανακαλύφθηκε στη Ρώμη – Δείτε εικόνες
- «Γάτα ρουμάνικια»: Φίλοι του ΠΑΟΚ έγραψαν viral τραγούδι για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, vid
- Ο Τραμπ ευχαρίστησε το Ιράν επειδή ακύρωσε εκτελέσεις διαδηλωτών
- Ταϊλανδός μάντης “προέβλεψε” ότι η πελάτισσα θα έχανε κάτι πολύτιμο και… την έκλεψε
- Γροιλανδία: Δεν παρατηρήθηκαν κινεζικά ή ρωσικά πλοία εκεί κοντά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «JAC» της Δανίας
- 6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα
- Έδεσσα: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της στη Λεπτοκαρυά Πιερίας









