• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Είμαστε έτοιμοι» – Έλληνας πιλότος στέλνει μήνυμα στην Τουρκία – Εικόνες που θα σας «λυγίσουν» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είμαστε έτοιμοι» – Έλληνας πιλότος στέλνει μήνυμα στην Τουρκία – Εικόνες που θα σας «λυγίσουν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τι ισχύει...

«Είμαστε έτοιμοι σε διαρκή εκπαίδευση για παν ενδεχόμενο και είμαστε πανέτοιμοι για να αντεπεξέλθουμε οπού κληθούμε»!

Αυτό ήταν το μήνυμα του έμπειρου επισμηναγού Γιώργου Παπαδάκη στον ΣΚΑΪ, μέλους της ομάδας Ζευς, ο οποίος ρωτήθηκε για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, οι οποίες κλιμακώνονται.

«Το κλίμα δεν μας επηρεάζει, έχουμε πειθαρχία και είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε όποτε χρειαστεί. Ο ελληνικός λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» διεμήνυσε, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του συναδέλφου του, στην ομάδα Ζευς, Δημήτρη Βολακάκη,.

Ένα μήνυμα που συγκίνησε το πανελλήνιο στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. 

Ο επισμηναγός Παπαδάκης δήλωσε ότι έχει 2.000 ώρες πτήσης,  1.500 μόνο στα μαχητικά F-16!!!

«Η πτήση του demo είναι πολύ απαιτητική είμαι από τους τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να πετάνε αυτή την πτήση, γιατί σε φτάνει στα άκρα σου… Ο ανθρώπινος οργανισμός και το αεροπλάνο φτάνουν στα όρια τους, μέχρι τα 9G που είναι τα όρια ανθρώπινου οργανισμού και αεροπλάνου» εξήγησε.

Ο έμπειρος χειριστής σημείωσε ότι το demo έχει ως αποστολή της την τόνωση ηθικού τόσο των ενόπλων δυνάμεων όσο και των απλών πολιτών, και να δείξει τις δυνατότητες που έχει το F-16 που είναι ο κύριος στόλος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Πράγματι οι πιλότοι μας εκπαιδεύονται σκληρά, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των αιθέρων.

Θυμηθείτε την σκληρή εκπαίδευση του ήρωα Σμηναγού, Κωνσταντίνου Ηλιάκη. Μια εκπαίδευση, προκειμένου ο πιλότος να αντέξει τα G.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΓΙΣΟΥΝ!

Η πτήση είναι εξαιρετικά απαιτητική κατάσταση και σωματικά επίπονη. Οι πιλότοι δέχονται 9 με δέκα G. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, όταν είναι στον αέρα, το βάρος του σώματος τους αυξάνεται 9 με 10 φορές. Σε ακόμα πιο απλά ελληνικά, το κεφάλι που ζυγίζει με το κράνος πεντέμισι κιλά, φτάνει τα 50.

Διαβάζουμε στο News247.gr:

ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ GRAYOUT. Το “grayout” είναι η κατάσταση, κατά την οποία το αίμα μαζεύεται προς τα πόδια και την κοιλιά, με συνέπεια να θολώνει η όραση και να μικραίνει το οπτικό πεδίο. Αυτό το διαχειρίζονται, οι ίδιοι, με συγκεκριμένους τρόπους -ενόσω πετούν-, ώστε να διατηρούν την αιμάτωση στον εγκέφαλο και να ανταπεξέρχονται. Ένας τρόπος είναι η στολή αντι-G που φορούν και σφίγγει τα πόδια και τη μέση, για να μην επιτρέψει στο αίμα να κατέβει. Ένας δεύτερος, εξίσου σημαντικός- τρόπος είναι κάποιες κινήσεις που κάνουν. Σφίγγουν τα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά και διατηρούν την αναπνοή, ώστε να εγκλωβιστεί το αίμα στο θώρακα και το κεφάλι. Ξαναλέμε πως όλα αυτά γίνονται ενώ πιλοτάρουν και το αεροπλάνο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΩΣΗ επικοινωνούν με την ενδοσυνεννόηση, μεταξύ τους και με τον πύργο ελέγχου, κοιτούν τα 15 όργανα που έχουν μπροστά τους και με το ένα μάτι κυνηγούν και τον αντίπαλο στόχο. Η προσήλωση τους λοιπόν, πρέπει πάντα να είναι στο 100%. Όλα αυτά, ενδεχομένως να ήταν απλές διαδικασίες αν το αεροπλάνο δεν διένυε 10 χιλιόμετρα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Όπως μας είπαν “το να κυνηγάς τον αντίπαλο στόχο γίνεται κυνήγι μιας κουκκίδας στον αέρα”.

Μια στιγμή. Δεν τελειώσαμε.

ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ. Αυτό ισχύει, γιατί οι εναλλαγές των νησιών και των βραχονησίδων είναι συχνή. Όταν ένα αεροπλάνο τρέχει με 900 χλμ/ώρα, φτάνει από το ένα νησί στο άλλο, σε λίγα δευτερόλεπτα. Στον ελιγμό αλλάζει το υψόμετρο 1 με τρία χιλιόμετρα, επίσης σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Και αυτοί είναι οι λόγοι που όταν πιλότοι μας πηγαίνουν στο ΝΑΤΟ για ασκήσεις, βγαίνουν TOP GUNS, με τους έχοντες γνώση να λένε πως “όταν έχεις εκπαιδευτεί στο Αιγαίο, όλα τα άλλα είναι της πλάκας”.

Ο ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ. Πολλές φορές, υπάρχει ψευδαίσθηση, μεταξύ ουρανού και γης.

Ο άνθρωπος μας, μας έδωσε ένα απλό παράδειγμα, για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά. “Έχει τύχει να οδηγήσετε σε δρόμο, με πάρα πολλή ζέστη; Που το οδόστρωμα φαίνεται σαν νερό; Φανταστείτε λοιπόν, έπειτα από ελιγμό να βλέπετε το νερό προς τα πάνω. Ενστικτωδώς, πηγαίνετε από την άλλη. Μόνο που στην περίπτωση των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών, από την άλλη υπάρχει βουνό και εκείνοι πρέπει να βρουν και να κινηθούν προς τον ουρανό. Άρα πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο 110%, για να κάνουν τη σωστή επιλογή, ενώ παράλληλα ελέγχουν και τα 15 όργανα που έχουν μπροστά τους”. Τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί η εκπαίδευση τους είναι καθημερινή και σκληρή “δεν έχει μέρα ή νύχτα και σαββατοκύριακα”.

Με πληροφορίες από skai.gr, news247.gr, ΦΩΤΟ VIDEO SCREENSHOT SKAI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...