μετέδωσε το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, την ώρα που το Μπακού και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα χωριό της περιοχής Παρσαμπάντ, στην επαρχία Αρντέμπιλ (βορειοδυτικά), χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, αναφέρει το Irna, επικαλούμενο τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας, Μπεχρούζ Νενταγί.
«Η προέλευση του drone και οι αιτίες της συντριβής του στην περιοχή αποτελούν αντικείμενο έρευνας», αναφέρει το Irna.
To drone «θα μπορούσε να ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν ή στην Αρμενία, δεδομένου ότι διεξάγονται μάχες από την άλλη πλευρά των βορείων συνόρων του Ιράν», ανέφερε η ίδια πηγή.
Πάντως χρήστες του Twitter αναφέρουν πως το Ισραηλινής κατασκευής drone καταρρίφθηκε από το Ιράν, μόλις διέσχισε το σύνορά του.
The Israeli-manufactured drone, which crossed from #Azerbaijan to the territory of #Iran, was shot down by Iranian forces in Ardabil
— Armenian Unified Infocenter (@ArmenianUnified) October 13, 2020
На территории Ирана сбит беспилотник израильского производства, который пересёк границу из Азербайджана pic.twitter.com/DKMJ9CGYbi
Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως ήταν το τέταρτο drone που καταρρίπτεται από το Ιράν.
Αρμενικές αυτονομιστικές δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν εξακολουθούσαν σήμερα να μάχονται σε πολλούς τομείς του μετώπου, παραβιάζοντας για τέταρτη ημέρα μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.
Το Ναγκόρνο Καραμπάχ αποσχίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν προκαλώντας το ξέσπασμα ενός πολέμου στις αρχές των ετών του 1990 που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30.000 άνθρωποι. Από τότε το μέτωπο είχε σχεδόν παγώσει παρότι τακτικά σημειώνονταν συγκρούσεις, έως την επανάληψη των μαχών στις 27 Σεπτεμβρίου. Το Ιράν, το οποίο γειτονεύει με τις δύο χώρες με τις οποίες διατηρεί καλές σχέσεις, κάλεσε επανειλημμένα την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, και πρότεινε τη μεσολάβησή του.
Στις 3 Οκτωβρίου, η Ισλαμική Δημοκρατία προειδοποίησε ωστόσο το Γερεβάν και το Μπακού να μην επιχειρήσουν οποιαδήποτε «παρείσφρηση» στο έδαφός του, έπειτα από τη ρίψη πολλών βλημάτων όλμου που τραυμάτισαν τουλάχιστον ένα παιδί στην ιρανική μεθοριακή ζώνη.
(Onalert – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει και τη λογική, αλλά και την ντροπή»
- Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Συνέντευξη τύπου με την “Ωδή στον Καραϊσκάκη”, vid
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων! Ποιά θα μπουν στην επόμενη Βουλή;
- Θανατηφόρο τροχαίο στα Καπαριανά Ηρακλείου – Νεκρός 61χρονος συνοδηγός
- Σε πνευμονική εμβολή οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι
- Μεσολόγγι: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία λόγω των προβλημάτων από την έντονη βροχόπτωση
- Ο Τραμπ δεν θα στείλει την εθνοφρουρά στο Σαν Φρανσίσκο
- Πολάκης: «Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους»
- «Μάχη» στην Ουγγαρία! Θέλουν να πάρουν από τον Όρμπαν την εξουσία
- Ρεκόρ σε δημοπρασία: Μονοχρωματικός μπλε πίνακας του Yves Clein “έπιασε” τα 18,4 εκατ. ευρώ