• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Bye Bye Μόρια»: Μουσουλμάνοι πανηγυρίζουν για την φωτιά – Τουρκικό UAV πετούσε απέναντι – ΔΕΙΤΕ !!!

«Bye Bye Μόρια»: Μουσουλμάνοι πανηγυρίζουν για την φωτιά – Τουρκικό UAV πετούσε απέναντι – ΔΕΙΤΕ !!!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί...

Όπως αναφέρει το Militaire.gr, την ώρα που η φωτιά ξέσπασε στη Μόρια, ένα τουρκικό UAV άρχισε να πετά απέναντι από την Λέσβο.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, βάσει αυτής της ενημέρωσης είναι πως οι Τούρκοι παρακολουθούσαν όλη την εξέλιξη των γεγονότων μέσα στη νύχτα, με την εικόνα που μετέδιδε το UAV.

Το πως ξεκίνησε η φωτιά στην Μόρια έχει αναλάβει να διαλευκάνει, όπως σας ενημερώσαμε, η ΕΥΠ.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας, με συνέπεια να μείνουν άστεγοι 3.500 μετανάστες.

Αρχικά, οι εκτιμήσεις ήταν πως 13.000 παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν εκτός του ΚΥΤ και σκόρπισαν στο νησί, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού οι περισσότεροι διαμένουν σε οικισμούς περιφερειακά του ΚΥΤ, το οποίο φιλοξενεί 3.500 άτομα.

Το σίγουρο είναι πως ολόκληρο το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας .

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας».

Την ίδια ώρα βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter δείχνει το ΚΥΤ στην Μόρια να καίγεται και την ίδια στιγμή ακούγονται μουσουλμάνοι, οι οποίοι προφανώς τραβούσαν το βίντεο, να τραγουδούν «Bye Bye Μόρια».

Δείτε στο 0.50:

Στην Λέσβο μεταβαίνουν με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση. Στις 6:00 το απόγευμα θα παραχωρήσουν από τη Λέσβο συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 13:00 θα κάνει ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.