Αγορά πυραύλων AIM-9X από τη Νότια Κορέα(BINTEO)

Η Νότια Κορέα προχωρά στη συμπλήρωση και αύξηση του οπλοστασίου της που αφορά τους πυραύλους αέρος-αέρος ΑΙΜ-9X Block II Tactical Sidewinder, μέσω της αγοράς 115 πυραύλων του είδους από τις Η.Π.Α.

Συνολικά θα αγοραστούν από τη Νότια Κορέα 115 πύραυλοι ΑΙΜ-9Χ Block II, 50 ΑΙΜ-9Χ Captive Air Training Missiles, 20 AIM-9X Block II Tactical Missile Guidance Units και 20 ΑΙΜ-9Χ Guidance Units. Μέσα στο πακέτο της αγοράς αυτής περιλαμβάνονται, τα κυτία μεταφοράς / αποθήκευσης των πυραύλων, η μεταφορά και η τεχνική και λογιστική υποστήριξή τους.

Το όλο πρόγραμμα έρχεται με συνολικό κόστος 158.1 εκ. δολαρίων δηλαδή λίγο πάνω από 1.3 εκ δολάρια ο κάθε πύραυλος. Σε αντιστοιχία μπορούμε να βάλουμε την προμήθεια των ΑΙΜ-120 ΑΜRAAM από την Ισπανική Αεροπορία έναντι ποσού 2,5 εκ δολαρίων περίπου για κάθε πύραυλο που θα προμηθευόταν. Με αυτή τη σύγκριση θέλουμε να δείξουμε τη διαφορά στην τιμή που έχουν οι δύο πύραυλοι οι οποίοι έχουν και τελείως διαφορετικές δυνατότητες μεταξύ τους ( μικρής εμβέλειας ο ΑΙΜ-9 , μεγάλης εμβέλειας ο AMRAAM)τα οποία είναι συστήματα τα οποία οπλίζουν τα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και υπάρχουν στο οπλοστάσιό της σε μεγάλο αριθμό.