• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αγγλική πρόταση στη Νότια Κορέα για πώληση σχεδίων για τη ναυπήγηση αεροπλανοφόρου

Αγγλική πρόταση στη Νότια Κορέα για πώληση σχεδίων για τη ναυπήγηση αεροπλανοφόρου

Με την ολοκλήρωση των δύο νέων αεροπλανοφόρων κλάσης Queen Elizabeth για το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό ( Royal Navy) ο όμιλος που είχαν συστήσει οι εταιρείες Babcock, Thales και ΒΑΕ, αναζητά νέο εξαγωγικό πελάτη για την πώληση σχεδίου για αεροπλανοφόρο.

Σύμφωνα με την Telegraph, η κοινοπραξία φέρεται να έχει προσεγγίσει τη Νότια Κορέα με πρόταση πώλησης ενός σχεδίου βασισμένου στην κλάση αεροπλανοφόρων Queen Elizabeth, για το πρόγραμμα ναυπήγησης αεροπλανοφόρου της χώρας. Πρόκειται για μία προσπάθεια πώλησης της εν λόγω τεχνολογίας με το Υπουργείο Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου να προωθεί την κίνηση στην Κορέα. Μέχρι στιγμής οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιούνται ανεπίσημα χωρίς να υπάρχει κάτι χειροπιαστό που να έχει προκύψει από αυτές.

Τα αεροπλανοφόρα κλάσης Queen Elizabeth είναι τα μόνα ευρωπαϊκά αεροπλανοφόρα που έχουν κατασκευαστεί ( τα LHD δεν ανήκουν στην κατηγορία των αεροπλανοφόρων) τελευταία ενώ η Γαλλία θα έχει διαθέσιμο νεότευκτο αεροπλανοφόρο το 2040 αφού τώρα αναπτύσσεται.

Η Νότια Κορέα επιθυμεί να αναβαθμίσει σταδιακά το ρόλο της στην περιοχή του Ειρηνικού και σε αυτό στοχεύει και η κίνηση ναυπήγησης ενός αεροπλανοφόρου εγχώρια αλλά με σχέδιο ήδη έτοιμο και δοκιμασμένο που θα αγοραστεί είτε εκ των ΗΠΑ είτε από την Ευρώπη.