Η παράδοση του «ιπτάμενου ραντάρ» έγινε από τον όμιλο Vega και την εταιρεία αεροσκαφών Beriev.
Το A-50U είναι ικανό να ανιχνεύει νέους τύπους αεροσκαφών και μπορεί επίσης να παρακολουθεί μεγάλο αριθμό στόχων και κατευθυνόμενων μαχητικών σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοσή του. Σύμφωνα με την Rostec, το A-50U αναβαθμίστηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την ανανέωση του στόλου αεροσκαφών τύπου Airborne Warning And Control System (AWACS).
Επίσης, η Rostec διευκρίνισε ότι αυτό το εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με νέα ηλεκτρονικά συστήματα για υψηλότερη απόδοση και ταχύτητα, διαθέτει αυξημένες δυνατότητες λειτουργικές δυνατότητες λογισμικού και νέο σύστημα πλοήγησης.
Ο σύγχρονος εξοπλισμός του A-50U είναι ελαφρύτερος με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι επιχειρησιακές ικανότητες του αεροσκάφους και ο χρόνος εκτέλεσης των καθηκόντων μάχης και επιτρέπει στο αεροσκάφος να μεταφέρει περισσότερα καύσιμα» αναφέρει μια δήλωση από το γραφείο Τύπου της Rostec.
Επιπλέον, το αεροσκάφος είναι ικανό να παρακολουθεί 40 εναέριους στόχους σε απόσταση έως και 650 χιλιομέτρων και 300 επίγειους στόχους σε απόσταση 300 χιλιομέτρων ταυτόχρονα. Σε αντίθεση με την απλή έκδοση του αεροσκάφους A-50, που διαθέτει αναλογικό σύστημα, το A-50U διαθέτει ένα πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα, καθιστώντας το ευκολότερο και πιο γρήγορο στη χρήση του, ενώ μειώνει την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.
Το A-50U είναι εξοπλισμένο με τέσσερις κινητήρες turbofan τύπου Soloviev D-30KP, μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 800 χιλιόμετρα την ώρα και έχει αυτονομία έως και 9.000 χιλιόμετρα. Το αεροπλάνο έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 190 τόνους και μέγιστο χρόνο πτήσης 11 ώρες. Από άποψη σχεδίασης και λειτουργίας, το A-50U είναι πανομοιότυπο με το Boeing E-3 Sentry των Ηνωμένων Πολιτειών.
(onalert. gr – Airforce Technology – The Eurasian Times / photo- video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















