Το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Hyundai i10

Κατά την διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης της νέας γενιάς του Hyundai i10, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, δόθηκαν περισσότερα στοιχεία για το τεχνολογικό υπόβαθρο του μικρού αυτοκινήτου. Το ολοκαίνουργιο i10 διαθέτει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας, που πλέον αποτελούν βασικό κριτήριο για την επιλογή του κάθε αυτοκινήτου ανεξαρτήτως μεγέθους για τους υποψήφιους αγοραστές. Όπως διαπιστώθηκε στη […]

Κατά την διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης της νέας γενιάς του Hyundai i10, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, δόθηκαν περισσότερα στοιχεία για το τεχνολογικό υπόβαθρο του μικρού αυτοκινήτου.

Το ολοκαίνουργιο i10 διαθέτει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας, που πλέον αποτελούν βασικό κριτήριο για την επιλογή του κάθε αυτοκινήτου ανεξαρτήτως μεγέθους για τους υποψήφιους αγοραστές.

Όπως διαπιστώθηκε στη πρώτη δοκιμή του κορεάτικου αυτοκινήτου και από την ανάλυση των στοιχείων του, όλα τα χαρακτηριστικά προηγμένης τεχνολογίας προβάλλονται στην έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Αυτή η οθόνη, είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία A, τόνισαν τα στελέχη της μάρκας που παρουσίασαν το νέο αυτοκίνητο στη Πορτογαλία.

Το Apple CarPlay και το Android Auto εγγυώνται την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στα συστήματα iOS ή Android. Η ασύρματη φόρτιση προσφέρει στους οδηγούς την άνεση ότι η μπαταρία του smartphone τους δεν θα εξαντληθεί μετά από λίγες ώρες, ανάλογα με την χρήση.

Επίσης, διαθέσιμη ως επιλογή για όλους τους αγοραστές του νέου i10 είναι η πλατφόρμα Connected Car. Με τη συνδεσιμότητα να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη σύγχρονη κινητικότητα, η πλήρως εξοπλισμένη τηλεματική της Bluelink, προσφέρει σημαντικά οφέλη στους οδηγούς, όσον αφορά στην ασφάλεια και τον έλεγχο, καθώς και τη συνδεσιμότητα μέσω μιας εφαρμογής. Επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν σημεία ενδιαφέροντος (POI) και να στέλνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης απευθείας στη δορυφορική πλατφόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ρυθμιστεί η δορυφορική πλατφόρμα ακόμα και πριν μπει ο οδηγός, στο αυτοκίνητο.

Ένα επιπλέον τεχνολογικό χαρακτηριστικό του νέου i10 αποτελεί το “Find My Car”, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να εντοπίζει εύκολα το όχημά του σε ένα άγνωστο περιβάλλον, καθώς και χώρο στάθμευσης αλλά και να εντοπίζει πρατήρια καυσίμων με πληροφορίες πραγματικών τιμών και διαθεσιμότητας.

Οι αγοραστές του νέου μικρού αυτοκινήτου που επιλέγουν πλοήγηση για το όχημά τους έχουν στη διάθεσή τους το Hyundai LIVE Services, όπου παρέχονται κυκλοφοριακές και μετεωρολογικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο καθώς και ενημέρωση για κάμερες ταχύτητας σε όποιες χώρες επιτρέπεται από το νόμο.

Το νέο i10 διαθέτει ένα από ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας και είναι εξοπλισμένο με τα εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense, πληρώντας τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, τόνισαν τα στελέχη της μάρκας.

Το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) χρησιμοποιεί μια κάμερα πολλαπλών λειτουργιών για την ανίχνευση όχι μόνο αυτοκινήτων αλλά και πεζών εμπρός από το όχημα.

Παράλληλα, το σύστημα High Beam Assist (HBA) έχει σχεδιαστεί για αυτόματη εναλλαγή μεταξύ υψηλών και χαμηλών ακτίνων παρέχοντας βέλτιστο φωτισμό στο δρόμο ώστε να βοηθήσει τους οδηγούς να ανιχνεύσουν τα φώτα των οχημάτων τη νύχτα.

Επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας που είναι διαθέσιμα στο νέο i10 αποτελούν τα Lane Keep Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW) και Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Το ολοκαίνουργιο i10 διατίθεται με δύο κινητήρες: ένα 3-κύλινδρο MPi 1.0 με ισχύ 67 ίππους καθώς και ένα τετρακύλινδρο MPi 1.2 με ισχύ 84 ίππους.

Και οι δύο κινητήρες διατίθενται με δύο επιλογές μετάδοσης, οι οποίες αποτελούνται από ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και ένα αυτόματο μηχανοκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (AMT) πέντε σχέσεων.

Το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) είναι ένα standard χαρακτηριστικό των κινητήρων, που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, των χαμηλότερων εκπομπών CO2 και της μεγαλύτερης απόδοσης. Η εξοικονόμηση καυσίμου από τη χρήση του ISG είναι ιδιαίτερα εμφανής στην οδήγηση σε αστικές περιοχές, καθώς το ISG σβήνει αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο σταματήσει. Προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η αεροδυναμική, ο αεροδυναμικός συντελεστής του αυτοκινήτου μειώθηκε από 0,32 σε 0,31.

Η Hyundai, ανακοίνωσε ότι προσθέσει στη γκάμα του i10 και την έκδοση υψηλών προδιαγραφών N Line.

Είναι το τέταρτο μοντέλο της Hyundai, που εξοπλίζεται με το δυναμικό πακέτο. Αυτό το νέο μοντέλο συνδυάζει το μοντέρνοι σχεδιασμό του νέου i10 με τον σπορ χαρακτήρα και τη εμφάνιση της N Line. Εκτός από το γεγονός ότι διαθέτει αποκλειστικά κινητήρα T-GDi 1.0, ο οποίος προσφέρει αυξημένη οδηγική απόδοση, το νέο i10 N Line διαθέτει επίσης μια σειρά από βελτιώσεις στο σχεδιασμό του. Αυτές περιλαμβάνουν ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, φώτα ημέρας και γρίλιες, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών καθώς και εσωτερικό εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, που διαθέτει τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και σπορ σκούρα καθίσματα με τα διακριτικά Ν.

Το νέο Hyundai i10 N Line θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2020.

Σπύρος Ρέκκας ΑΜΕ ΜΠΕ

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί