Μύλος με τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων Κιέβου και Μόσχας! Αρχικά γνωστοποιήθηκε μέσω μίας πηγής του TASS πως η Γενεύη δεν μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα για έναν δεύτερο γύρο άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς η Ελβετία, λόγω της πολιτικής της, έχει χάσει την ουδετερότητά της.
Πριν από αυτό, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ, είχε δηλώσει ότι ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη.
Τελικά, ο Ρώσος ΥΠΕΞ αποκάλυψε μεν πως ο δεύτερος γύρος έχει μεν οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά κανείς δεν ξέρει αν έχει συμφωνήσει σε αυτό η ουκρανική πλευρά.
Όλοι περιμένουν αν το Κίεβο και οι διεθνιστές της Δύσης θα επιβεβαιώσουν τελικά το ραντεβού. Η Ρωσία αναφέρει πάντως πως θα παρουσιάσει το μνημόνιό της σε σχέση με την επίλυση της σύγκρουσης.
Υπενθυμίζεται πως στις 16 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών από τη Ρωσία και την Ουκρανία για πρώτη φορά από το 2022.
Μετά την συνάντηση, τονίζει το TASS, η Μόσχα και το Κίεβο συμφώνησαν να ανταλλάξουν κρατούμενους σε βάση «χίλιους για χίλιους», να παρουσιάσουν το όραμά τους για μια πιθανή μελλοντική κατάπαυση του πυρός, διευκρινίζοντάς την λεπτομερώς, και να συνεχίσουν την διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, βοηθός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα της συνάντησης. Ανέφερε επίσης ότι η Ουκρανία ζήτησε άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών των κρατών και η Μόσχα «έλαβε υπόψη αυτό το αίτημα».
Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στις 28 Μαΐου, ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μήνυμα ΥΠΕΞ για την επέτειο του «ΟΧΙ»
- ΣΥΡΙΖΑ για εθνική επέτειο: «Η 28η Οκτωβρίου μας θυμίζει το έρεβος του πολέμου και την αξία της ειρήνης»
- Τα πιο μισητά αγάλματα της Κίνας δέχονται χαστούκια εκατοντάδες φορές την ημέρα! vid
- ΠτΔ από Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα που δεν συνεπάγεται υποχρέωση»
- Μέγαρο Βουλής: από την κατοχή στην απελευθέρωση
- Παραδόσεις πυραύλων στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ο Τραμπ, vid
- Με «Αντιφασιστικό μουσακά» απαντούν οι Ιταλοί στους νοσταλγούς του Μουσολίνι
- Πιερρακάκης: Ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας η 28η Οκτωβρίου
- Η παρέλαση δικαιώνει τον Λιακόπουλο! Καλώς ήλθατε στην νέα εποχή
- 28η Οκτωβρίου 1942: Όταν οι Έλληνες αεροπόροι σφυροκοπούσαν το Ιταλικό Στρατηγείο στο Ελ Αλαμέιν









