Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε στενή επαφή με την Τουρκία και τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από την βόρεια πόλη Μανμπίτζ,, δήλωσε ο εκπρόσωπος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, σχετικά με την προέλαση ισλαμιστικών και άλλωνομάδων.
ΗΠΑ και Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για την ασφαλή αποχώρηση των υποστηριζόμενων από την Ουάσινγκτον κουρδικών δυνάμεων από την πολιορκημένη πόλη Μανμπίτζ, δήλωσε χθες Δευτέρα πηγή της συριακής αντιπολίτευσης.
Ο Κίρμπι είπε επίσης ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε στενή επαφή τόσο με τις συριακές ομάδες της αντιπολίτευσης όσο και με Ισραηλινούς αξιωματούχους, καθώς η κατάσταση είναι ρευστή.
Οι Αμερικανοί πάντως δείχνουν να στηρίζουν τους Κούρδους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Μικραίνει» πολιτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση – Χάνει το όποιο ειδικό βάρος είχε
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τουρίστες να ρισκάρουν τη ζωή τους για μια selfie στα Κανάρια Νησιά
- Τσουκαλάς για funds: Να εφαρμόσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου – Η κυβέρνηση να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις στους πολίτες
- Χρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ για startups/ΜμΕ που καινοτομούν στον τομέα των φυτικών πρωτεϊνών
- Δήλωση Μελόνι μετά τα χθεσινά επεισόδια: «Εχθροί της Ιταλίας, διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων»
- Άκης Σκέρτσος: Επιβεβλημένη η επίτευξη συναίνεσης στη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Επεισοδιακή καταδίωξη χθες βράδυ στον Άγιο Δημήτριο – Συνελήφθη 17χρονος
- Σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ στην Κούβα
- Τα πράγματα που πρέπει πάντα να ελέγχετε στο σπίτι σας όταν επανέρχεται το ρεύμα μετά από διακοπή









