Και ενώ προχωρούν οι μέρες υπάρχει ερωτηματικό σε σχέση με το πώς θα βαδίσει ο πλανήτης, περιμένοντας την ορκωμοσία Τραμπ για την προεδρία τω ΗΠΑ. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει προειδοποιήσει ότι καμία πλευρά δεν θα βγει νικήτρια σε περίπτωση εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.
Ο Κινέζος ηγέτης μίλησε πρόσφατα με τους επικεφαλής σημαντικών διεθνών οικονομικών οργανισμών στο φόρουμ διαλόγου «1+10» στο Πεκίνο. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι επικεφαλής της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης BRICS+, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως ενημερώνει το RT.
Το Πεκίνο είναι πρόθυμο να διατηρήσει τον διάλογο, να διευρύνει τη συνεργασία και να διαχειριστεί τις διαφορές του με την Ουάσιγκτον, είπε ο Σι, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν το ίδιο.
Θετική εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση θεωρείται η χθεσινή πρόσκληση Τραμπ στον Σι, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην ορκωμοσία τους, κάτι που αν συμβεί θα συνιστά πολύ σημαντική εξέλιξη! Ακόμα όμως και αν δεν συμβεί αυτό, η πρόσκληση συνιστά ένα θετικό βήμα, όπως σχολιάζεται.
Τον περασμένο μήνα, ο Κινέζος ηγέτης τόνισε ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες καταστολής της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας θα ήταν μια «κόκκινη γραμμή» για το Πεκίνο στη σχέση του με την Ουάσιγκτον. Καμία υπερδύναμη δεν πρέπει να προσπαθήσει να «αναδιαμορφώσει την άλλη σύμφωνα με την δική του βούληση», να καταστείλει ή «να στερήσει την άλλη από το νόμιμο δικαίωμα στην ανάπτυξη», τόνισε ο Σι.
Αναμένεται η συνέχεια…
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Θεσσαλονίκη: Αναμένονται πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για να μην καταρρεύσει η ελληνική παραγωγή ρυζιού
- Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων αύριο Τρίτη
- Πέθανε στα 73 του ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
- Η Γερουσία στην Γαλλία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026
- Υπερταμείο: Διεθνής διαγωνισμός για τη Μαρίνα Καλαμαριάς – Καταληκτική ημερομηνία στις 27 Φεβρουαρίου 2026
- Πάρτι σε όλη την Αθήνα για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που παραδέχονται πλέον οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι









