Με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων φαίνεται πως θα γίνει η προσωρινή άρση του lockdown, με πολύ πιθανή ημερομηνία τις 7 Δεκεμβρίου.
Σε πρώτη φάση, ακόμα και όταν ανοίξουν τα σχολεία, η αποστολή των SMS θα συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή μας, ενώ και τα παιδιά θα προσέρχονται στο σχολείο με την ειδική φόρμα προσέλευσης που θα έχουν συμπληρώσει οι γονείς τους!!!
ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο κωδικός 7 ως πρώτο σενάριο για την μετακίνηση σε καταστήματα δείχνει να χάνει έδαφος. Όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, θα σταματήσει απ’ ό,τι φαίνεται η υποχρέωση αποστολής SMS, μιας και η μετακίνηση θα είναι πλέον μαζική. Η έναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων, δηλαδή, θα σημάνει και την παύση της αποστολής των SMS.
Αυτό, όπως σημειώνεται, θα συμβεί για πρακτικούς λόγους, μιας και η δημιουργία ενός επιπλέον κωδικού (δηλαδή κωδικού 7) για μετάβαση σε κατάστημα για προμήθεια αγαθώς μη πρώτης ανάγκης, θα είναι πιο περίπλοκη.
Εξάλλου, η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, η προσθήκη δηλαδή ενός κωδικού «7» ειδικά για τα μαγαζιά, θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί τη στιγμή που ήδη θα υπάρχει κίνηση στους δρόμους από τους εργαζόμενους και τον κόσμο που θα μεταβαίνει στα μαγαζιά.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΩΔΙΚΟΣ 7
Ένα άλλο σενάριο, εκτός από τον κωδικό «7» στο SMS, το οποίο έχει πέσει στο τραπέζι είναι οι ελεγχόμενες «click away» αγορές. Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, πρόκειται για μία διεθνή πρακτική που εφαρμόζεται από πολλές χώρες ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.
Στην ουσία πρόκειται για μία ηλεκτρονική παραγγελία. Ο καταναλωτής μπορεί να παραγγείλει όσα επιθυμεί από το εκάστοτε κατάστημα, η παραγγελία του θα ετοιμάζεται και στη συνέχεια θα μπορεί να την παραλαμβάνει από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος.
Παρόλ’ αυτά και το συγκεκριμένο σενάριο μοιάζει δύσκολο στην υλοποίηση του, μιας και το σύστημα και την υποδομή για τις click away αγορές διαθέτει περίπου το 15 – 20% των παιχτών της εμπορικής αγοράς.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αναθεώρηση του Συντάγματος στο “μικροσκόπιο” της ΓΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
- “Θέλω απλά να πάρω τη μπάλα” – To ξεκαρδιστικό βίντεο σκύλου με γάτα
- Ζελένσκι: Η αλλαγή διαπραγματευτή από τη Ρωσία έχει ως στόχο την αναβολή οποιωνδήποτε αποφάσεων
- Δείτε τι φέρνουν αφού φρόντισαν να «μαντρώσουν» τους πάντες στα social media
- Ν. Δένδιας: Στηρίζουμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που φέρουν με υπερηφάνεια το εθνόσημο
- Χαοτικό βίντεο με καλοριφέρ στη Νέα Υόρκη να εκτοξεύει βραστό νερό γίνεται viral
- Ουκρανός Ολυμπιονίκης αποκλείστηκε επειδή φόρεσε κράνος…με νεκρούς συμπατριώτες του
- Ζαχάροβα για Ζελένσκι: Είναι ένας ψυχικά άρρωστος άνθρωπος
- Ανησυχητική η αύξηση των περιστατικών βίας σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομεία
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 20 Φεβρουαρίου
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΚΡΕΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΗ









