Ως μια «υπερδύναμη» που έχει τη δυνατότητα να καθοδηγεί τον άνθρωπο σε όλη του τη ζωή περιέγραψε το διάβασμα, ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης Stormzy. Ο μουσικός τάχθηκε στο πλευρό μιας σημαντικής πρωτοβουλίας στo Hνωμένο Βασίλειο που στοχεύει στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού και στην προσέλκυση «δύσκολων» αναγνωστικών κοινών.
Ο εκδοτικός του οίκος #Merky Books και μέλος του ομίλου Penguin ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο φετινό πρόγραμμα «Quick Reads» του φιλανθρωπικού οργανισμού The Reading Agency. Πρόκειται για έναν θεσμό που μετρά 20 χρόνια και εστιάζει στην έκδοση σύντομων, προσβάσιμων βιβλίων, σχεδιασμένων ειδικά για εκείνους που δεν έχουν τη συνήθεια του διαβάσματος, για αναγνώστες που απέχουν καιρό από το γραπτό λόγο και για άτομα με διάσπαση προσοχής ή νευροδιαφορετικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο εκδοτικός οίκος θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο ένα από τα έξι έργα της φετινής σειράς, το βιβλίο του Derek Owusu με τίτλο «Hunger Pains», στην τιμή της μιας λίρας.
«Το διάβασμα με βοήθησε όταν ήμουν νέος και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα. Τα βιβλία έχουν τη δύναμη να σε καθοδηγούν στη ζωή», δήλωσε ο Stormzy, προσθέτοντας ότι είναι «πραγματικά περήφανος» που ο Owusu συμμετέχει στην πρωτοβουλία.
«Τα λόγια του θα φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη. Ενθαρρύνω οποιονδήποτε δεν συνηθίζει να διαβάζει, να δοκιμάσει ένα Quick Read – γιατί το διάβασμα είναι πραγματικά μια υπερδύναμη. Η μουσική και τα βιβλία έχουν να κάνουν με την αναζήτηση της δικής σου φωνής. Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από ιστορίες -οι οποίες καθορίζουν το ποιοι είμαστε», συνέχισε.
Το βιβλίο του Owusu, που αποτελείται από 128 σελίδες, επικεντρώνεται στον Ray, έναν λάτρη του fitness του οποίου η «εμμονή έχει ένα βαρύ τίμημα». Σύμφωνα με την περιγραφή, ο πρωταγωνιστής στρέφεται σε μια «επικίνδυνη διαδικτυακή κοινότητα για υποστήριξη», ενώ η σύντροφός του, Temi παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη.
«Δεν είχα διαβάσει ποτέ ένα βιβλίο μέχρι την ηλικία των 24 ετών και εύχομαι να είχα γνωρίσει νωρίτερα τα Quick Reads», εξομολογήθηκε ο Owusu.
«Είναι προσβάσιμα, οικονομικά και έχουν μία οικεία προσέγγιση, επιτρέποντας σε νέους ή πρώην αναγνώστες να ανακαλύψουν την απόλαυση και την πληρότητα που προσφέρουν η λογοτεχνία και το δοκίμιο», σημείωσε.
Φέτος, ο οργανισμός The Reading Agency θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τα Quick Reads και σε μορφή audiobooks, ενώ παράλληλα θα δωρίσει μισό εκατομμύριο αντίτυπα σε σωφρονιστικά ιδρύματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει o Guardian.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Στέλλα Αλεβιζοπούλου / photo:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκη της 57χρονης που δάγκωσε στο αφτί τον σύντροφό της και έκοψε κομμάτι
- Πυρηνικά όπλα: Αγωνία για την συνέχεια
- Συνεργασία του ΥΠΑΑΤ και της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος
- Με μουσική, παραδοσιακά έθιμα και δράσεις για παιδιά η Αθηναϊκή Αποκριά
- Β. Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: «Ανείπωτη τραγωδία, εχθροί της χώρας οι σύγχρονοι λαθρέμποροι»
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Ο αδελφός του Κάρολου, Άντριου, έφυγε μέσα στη νύχτα από το Ουίνδσορ
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και άνεμοι 9 μποφόρ
- Ιράν: Οι αρχές της χώρας επιτρέπουν πλέον επισήμως στις γυναίκες να οδηγούν δίκυκλα
- O Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN: «Είσαι η χειρότερη, δεν χαμογελάς ποτέ γιατί λες ψέμματα», vid
- Υποδειγματική η συνεργασία Ρωσίας-Κίνας, σύμφωνα με τον Πούτιν









