Σήμερα θα ξέρουμε!!! Η αγορά περιμένει τους… ειδικούς

agora
Στις 11 το πρωί ο Στέλιος Πέτσας και ο Αδωνις Γεωργιάδης θα… λύσουν τις απορίες για το ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εγκρίνοντας μόνο τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων με την μέθοδο click away. Στην εισηγησή τους, δίνουν ακόμη πράσινο φως για να ανοίξουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. Η λειτουργία τους αναμένεται να γίνει κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα.

Για τα κομμωτήρια μάλιστα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναφέρει πως δεν αποκλείεται να ανοίξουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, με το υπουργείο Ανάπτυξης να τονίζει ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα.

Να τονιστεί πως πριν το κλείσιμο των καταστημάτων, ίσχυαν τα εξής μέτρα:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
  • Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Από Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν και τα βιβλιοπωλεία και αυτά με αυστηρούς όρους και μέτρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από Δευτέρα με αυτή την μέθοδο θα λειτουργήσουν καταστήματα παιχνιδιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Δεν αποκλείεται με την ίδια μέθοδο να λειτουργήσουν καταστήματα ρούχων και υποδημάτων. Άγνωστο είναι τι θα γίνει με τα πολυκαταστήματα.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Σε ότι αφορά στις εκκλησίες αναμένεται να λειτουργήσουν συγκεκριμένες ημέρες και με πολύ αυστηρά μέτρα.

«Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση της συμμετοχής των πιστών στη Θεία Λατρεία τότε αναπόφευκτα εφαρμόζονται διακρίσεις και καταστρατηγείται η αρχή της ισότητας», τόνισε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος στην ανακοίνωσή του, ενώ υπογραμμίζει πως, στη διάρκεια της πανδημίας, στις εκκλησίες τα μέτρα εφαρμόστηκαν με σχολαστική ακρίβεια.