Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εγκρίνοντας μόνο τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων με την μέθοδο click away. Στην εισηγησή τους, δίνουν ακόμη πράσινο φως για να ανοίξουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. Η λειτουργία τους αναμένεται να γίνει κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα.
Για τα κομμωτήρια μάλιστα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναφέρει πως δεν αποκλείεται να ανοίξουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, με το υπουργείο Ανάπτυξης να τονίζει ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα.
Να τονιστεί πως πριν το κλείσιμο των καταστημάτων, ίσχυαν τα εξής μέτρα:
- Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
- Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
- Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.
Από Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν και τα βιβλιοπωλεία και αυτά με αυστηρούς όρους και μέτρα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από Δευτέρα με αυτή την μέθοδο θα λειτουργήσουν καταστήματα παιχνιδιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Δεν αποκλείεται με την ίδια μέθοδο να λειτουργήσουν καταστήματα ρούχων και υποδημάτων. Άγνωστο είναι τι θα γίνει με τα πολυκαταστήματα.
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
Σε ότι αφορά στις εκκλησίες αναμένεται να λειτουργήσουν συγκεκριμένες ημέρες και με πολύ αυστηρά μέτρα.
«Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση της συμμετοχής των πιστών στη Θεία Λατρεία τότε αναπόφευκτα εφαρμόζονται διακρίσεις και καταστρατηγείται η αρχή της ισότητας», τόνισε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος στην ανακοίνωσή του, ενώ υπογραμμίζει πως, στη διάρκεια της πανδημίας, στις εκκλησίες τα μέτρα εφαρμόστηκαν με σχολαστική ακρίβεια.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Emily in Paris: The Fashion Guide»: Η μόδα και το στυλ της σειράς σε έναν τόμο
- Κ. Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες
- «Αιώνια influencer» η Κέιτ Μίντλετον μπήκε στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες
- Ουκρανός στρατιώτης κάνει έναν… περίεργο χαιρετισμό σε drone, vid
- Ταινία για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ με σκηνοθέτη τον Γκας Βαν Σαντ
- Πανικός με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ – Έτρεχαν πανικόβλητοι οι λουόμενοι, vid
- Η φωτογραφία της Μις Φινλανδίας που της αφαίρεσε το στέμμα
- Αν Μπάξτερ: Η εγγονή του Φρανκ Λόιντ Ραϊτ που έγινε σταρ του σινεμά κι έπαιξε σε εμβληματικές ταινίες
- Προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό προς Γλυφάδα λόγω της ανάπλασης του Ελληνικού – Ακολουθούν νέες επεκτάσεις
- Μητσοτάκης: Τα μπλόκα στρέφονται κατά άλλων κοινωνικών ομάδων και υπονομεύουν τα αγροτικά αιτήματα









