Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, Ρώσοι στρατιώτες, έχοντας δράσει επιτυχώς στα δάση Κρεμένσκι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, άρχισαν να περικυκλώνουν μια ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που σταθμεύουν κοντά στη Σιπιλόφκα και την Γκριγκορόφκα. Όπως δήλωσε στο TASS ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αντρέι Μαρότσκο, οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδίδονται οικειοθελώς.
Νωρίτερα, ο Μαρότσκο δήλωσε στο TASS ότι ρωσικά μαχητικά είχαν σημειώσει σημαντική πρόοδο στα δάση Κρεμένσκι τις τελευταίες δύο ημέρες και είχαν πάρει τον έλεγχο περίπου 10 εκταρίων εδάφους.
«Ρωσικά στρατεύματα έχουν λάβει μια σειρά μέτρων για να περικυκλώσουν Ουκρανούς μαχητές δυτικά της Σιπιλόφκα και βόρεια της Γκριγκόροφκα στην LPR. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται οικειοθελώς σε αυτήν την περιοχή, αλλά κυνηγιούνται από ουκρανικά αποσπάσματα αποκλεισμού», είπε.