“Πράσινες” πολιτικές και Κυκλική Οικονομία για το “καλό μας” – Πατούλης και Βορίδης εγκαινίασαν έκθεση

Τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να επενδύει σε «πράσινες» πολιτικές που ενισχύουν την κυκλική οικονομία προς όφελος του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών, διαμήνυσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης εγκαινιάζοντας μαζί με τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, την ATTICA GREEN EXPO, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο με τη συνδιοργάνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», την Forum Training & Consulting και τον δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Τον υπουργό και τον περιφερειάρχη υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στο χώρο της έκθεσης όπου συνομίλησαν με εκθέτες και εκπροσώπους φορέων που συμμετέχουν, ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης, δήμαρχος Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Attica Green Expo, Σ. Φανουργάκη, την CEO, Ε. Νικολούζου και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» Μ. Χρηστάκη. Η φετινή διοργάνωση της Attica Green Expo πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας και φιλοξενεί το Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” με Τίτλο “Περιβάλλον & Οικονομία” και το Συνέδριο του Εθνικού Δικτύου Π.Ο.Υ. “Ξενοφών”.

Γ. Πατούλης: «Θέλουμε η Αττική σε συνεργασία με τους Δήμους να γίνει η πρώτη Περιφέρεια στην ανακύκλωση»

«Η προστασία του περιβάλλοντος συνδέεται άμεσα με το μέλλον μας και τη ζωή των παιδιών μας. Κλειδί σε αυτή την προσπάθεια είναι η ορθή διαχείριση στερεών αποβλήτων, με στόχο να μη θάβουμε πια σκουπίδια κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση ενός μοντέλου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Λεκανοπεδίου με στόχο να οδηγούνται προς ταφή όλο και λιγότερα απόβλητα. Όραμά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, η προστασία της δημόσιας υγείας και η προστασία του περιβάλλοντος. Θέλουμε η Αττική σε συνεργασία με τους Δήμους να γίνει η πρώτη Περιφέρεια στην ανακύκλωση, Περιφέρεια – πρότυπο στην ενσωμάτωση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στηριζόμενη σε τέσσερις βασικούς άξονες:

-Δίνεται προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στην υποστήριξη των Δήμων με τη δωρεάν παραχώρηση εξοπλισμού.

-Στην ανάπτυξη αποκεντρωμένου δικτύου διαχείρισης βιοαποβλήτων, για να ελαφρυνθεί άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής, εκτρέποντας εκατοντάδες χιλιάδες τόνους αποβλήτων από την ταφή.

-Στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και την κατασκευή ολοκληρωμένων «Πάρκων Κυκλικής Οικονομίας».

-Στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών, με ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης.

“Δράσεις” για την “σπατάλη τροφίμων”

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τη σημασία του προβλήματος της σπατάλης τροφίμων, έχει ξεκινήσει την εφαρμογή πιλοτικής δράσης για την προώθηση της αξιοποίησης αδιάθετων ποσοτήτων νωπών τροφίμων με πιλοτική εφαρμογή στη Λαχαναγορά της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ). Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών του δημοσίου.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Β. Σπανάκης, Τ. Γαϊτάνης, Ν. Βλαχάκος, ο γγ του Υπ. Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκης, ο γγ του ΕΟΤ, Δ. Φραγκάκης, οι δήμαρχοι Πειραιά Γ. Μώραλης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος, Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου, Αλίμου Α. Κονδύλης, Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, Ραφήνας-Πικερμίου Γ. Μπουρνούς, Δάφνης-Υμηττού Α. Μπινίσκος, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Πασσάς, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Σ. Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ Ε. Καραμίτσιος κα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκαν τιμητικές πλακέτες

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι χορηγοί της έκθεσης, εταιρείες και συστήματα ανακύκλωσης που συμμετέχουν ως εκθέτες και δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους φορείς και τους οργανισμούς που τίμησαν με την παροχή της αιγίδας και την υποστήριξη τους, την Attica Green Expo, μεταξύ των οποίων και στην Περιφέρεια Αττικής.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί