Πλήρης η γκάμα θερινών ελαστικών της Continental

Mπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε στην άνοιξη, εντούτοις τα λεγόμενα θερινά ελαστικά στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται όλες τις εποχές, ακόμη και τον χειμώνα, μολονότι για τους πάγους και τα χιόνια, ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα, συντιστάται να χρησιμοποιούνται χειμερινά ελαστικά.

Η Continental διαθέτει πλήρη γκάμα θερινών ελαστικών. Το EcoContact 6 είναι το ολοκαίνουργιο ελαστικό, με σχεδόν 240 φετινές, νέες προσθήκες, για αυτοκίνητα σπορ, μεσαίας κλάσης, πολυτελή, μίνι και σούπερ μίνι.

Επίσης, το SportContact 6, είναι ένα supersport ελαστικό, στην κατηγορία των εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων. Παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, κυρίως όσον αφορά στον χειρισμό, στην ακρίβεια απόκρισης και στις δυνατότητές του σε υψηλές ταχύτητες. Υπάρχουν σχεδόν 90 μεγέθη, διαθέσιμα για ζάντες 18 έως 24 ιντσών, με πλάτη ελαστικών από 225 έως 335 χιλιοστά και προφίλ, μεταξύ 50 και 25%. Το SportContact 6 είναι εγκεκριμένο για ταχύτητες έως και 350 χλμ./ώρα.

Με το PremiumContact 6, η Continental γεφυρώνει το κενό ανάμεσα σε ένα ελαστικό υψηλής οδηγικής άνεσης για sedan και σε ένα ελαστικό για sport μοντέλα. Οι μηχανικοί δημιούργησαν νέα μίγματα γόμας, νέο σχέδιο ελαστικού, που δανείζεται στοιχεία από το high-tech SportContact 6 της Continental και ένα σχέδιο πέλματος που κάνει την οδήγηση πολύ άνετη.

Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν που προσφέρει, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, βελτιώσεις, μέχρι και 15%, στον χειρισμό, στην αντίσταση κύλισης, στο χιλιομετρικό ωφέλιμο και στην άνεση οδήγηση. Το PremiumContact 6 κατασκευάζεται σε περίπου 120 μεγέθη, για ζάντες από 15 έως 22 ίντσες, ώστε να καλύπτει επιβατικά αυτοκίνητα και SUVs. Η τρέχουσα σειρά καλύπτει πλάτη ελαστικών, μεταξύ 185 και 325 χιλιοστών, με προφίλ μεταξύ 65 και 30% και εγκρίσεις για ταχύτητες μέχρι 300 χλμ./ώρα.

Στο νέο EcoContact 6, οι μηχανικοί της Continental δημιούργησαν νέα μίγματα γόμας και συστατικά, καθώς και μερικά καινοτόμα πρόσθετα. Οι προσπάθειές τους οδήγησαν σε, έως και 20%, βελτιώσεις στο φρενάρισμα σε βρεγμένο δρόμο, στον χειρισμό, στην αντίσταση κύλισης και στο χιλιομετρικό ωφέλιμο, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Το νέο αυτό θερινό ελαστικό κατασκευάζεται για επιβατικά αυτοκίνητα και SUVs, ενώ η μαζική παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει. Tο EcoContact 6 έρχεται σε 100 μεγέθη, για ζάντες 13 έως 22 ιντσών, σε πλάτη μεταξύ 145 και 315 χιλιοστών, με προφίλ μεταξύ 80 και 30% και με εγκρίσεις για ταχύτητες μέχρι 300 χλμ./ώρα.

Με τον καινοτόμο σχεδιασμό του πέλματος, του μίγματος της γόμας, του περιγράμματος και της κατασκευής του ελαστικού, το AllSeasonContact απαντά με επιτυχία στα ζητήματα που παλαιότερα προβλημάτιζαν τα ελαστικά all-season, όσον αφορά στην απόδοσή τους σε χειμερινές και υγρές καιρικές συνθήκες. Προσφέροντας ιδανική ισορροπία, μεταξύ των διαφόρων χαρακτηριστικών του, αυτό το all-rounder ελαστικό, με σχέδιο πέλματος μονής κατεύθυνσης, είναι η τελευταία προσθήκη σε μια μακρά σειρά επιτυχημένων προϊόντων της οικογένειας ελαστικών Summer & WinterContact.

Η Continental προτείνει το συγκεκριμένο ελαστικό για οδηγούς που κάνουν σχετικά λίγα χιλιόμετρα, σε μέτριες χειμερινές συνθήκες, μέσα και έξω από την πόλη. Για όλους τους άλλους οδηγούς, και για λόγους μέγιστης κυκλοφοριακής ασφάλειας, η Continental εξακολουθεί να προτείνει την τοποθέτηση ελαστικών, ειδικά σχεδιασμένων για συγκεκριμένες χρήσεις, ανάλογα την εποχή. Το AllSeasonContact είναι διαθέσιμο σε 50 μεγέθη, για ζάντες 14 έως 20 ιντσών και με εγκρίσεις για ταχύτητες μέχρι 270 χλμ./ώρα.

Εξάλλου, η Continental προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ελαστικών για SUV, επαγγελματικά και van, από την εξαιρετικά ασφαλή σειρά ContiVanContact, το ιδιαίτερα αποδοτικό σε οικονομία καυσίμου Vanco Eco, έως και το εξειδικευμένο Vanco Camper, για οχήματα αναψυχής. Νέα προσθήκη φέτος είναι το εξαιρετικά οικονομικό VanContact Eco, με ετικέτα ελαστικού A / A ΕU, σχεδόν σε όλα τα μεγέθη. Η γκάμα ολοκληρώνεται με το all-season ελαστικό, Vanco FourSeason 2…

Από driveandtravel.gr, ΦΩΤΟ Pexels.com