• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ορδές μεταναστών στα ελληνικά σύνορα – Ο πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη

Ορδές μεταναστών στα ελληνικά σύνορα – Ο πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη

Ακυρώνει το ταξίδι στην Σάμο...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το «μεταναστευτικό» στο μέγαρο Μαξίμου το πρωί του Σαββάτου, καθώς η κατάσταση στα σύνορα της χώρας είναι σοβαρή.

Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός ακύρωσε το προγραμματισμένο για το Σάββατο ταξίδι του σε Σάμο, Λέσβο και Χίο, όπου επρόκειτο να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των νησιωτών και να συζητήσει μαζί τους.

Στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Νωρίτερα, με μήνυμά του στα αγγλικά ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε μέσω twitter ότι καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή, όπως και ότι η χώρα δεν θα πληρώσει το μάρμαρο για περιστατικά που δεν προήλθαν από ελληνικές αποφάσεις.

Αυτή η βραδιά καθώς και το Σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμα για την επόμενη μέρα τόσο στην ρήξη Άγκυρας – Μόσχας, όσο και στο μεταναστευτικό.