Ο ιός της χολέρας και άλλα επικίνδυνα υλικά (;;;;;) φυλάσσονται σε υπό κατάληψη εργαστήριο στο Σουδάν – Τι λέει ο ΠΟΥ

«Η κατάσταση και ο κίνδυνος εκτιμώνται ως μέτριοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Τζασάρεβιτς σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα ότι βρήκε, έπειτα από αποτίμηση κινδύνου που διενήργησε, ότι υπάρχει “μέτριος κίνδυνος” που να σχετίζεται με την κατάληψη εργαστηρίου δημόσιας υγείας στην πρωτεύουσα του Σουδάν Χαρτούμ. Η κατάληψη έχει πραγματοποιηθεί από ένα από τα εμπόλεμα μέρη.

«Η κατάσταση και ο κίνδυνος εκτιμώνται ως μέτριοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟ Υγείας Τάρικ Τζασάρεβιτς σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Αυτό συμβαίνει γιατί το εργαστήριο δεν μπορεί να παρέχει την κύρια λειτουργία του, που είναι η ανάλυση και τα διαγνωστικά μέσα, λόγω του ότι δεν έχει καύσιμα και εκπαιδευμένο προσωπικού».

Ο εκπρόσωπος του ΠΟ Υγείας στο Σουδάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως υπήρχε «υψηλός βιολογικός κίνδυνος» στην πρωτεύουσα του Σουδάν Χαρτούμ μετά την κατάληψη από ένα από τα εμπόλεμα μέρη του εργαστηρίου όπου φυλάσσονταν παθογόνοι οργανισμοί, όπως ο ιός της χολέρας και άλλα επικίνδυνα υλικά.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί