Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κάνοντας λόγο για «ιστορική ημέρα», την οποία απέδωσε στα πλήγματα που επέφερε ο στρατός του στους υποστηρικτές της Δαμασκού, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Επισκεπτόμενος μια περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ο Νετανιάχου είπε ότι έχει δώσει εντολή στον ισραηλινό στρατό να καταλάβει εδάφη στην ουδέτερη ζώνη, για να διασφαλίσει την ασφάλεια του Ισραήλ. «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εχθρική δύναμη να εγκατασταθεί στα σύνορά μας», τόνισε.
Ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς είπε ότι η απόφαση για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην ουδέτερη ζώνη, που ελέγχεται από τον ΗΕ, ελήφθη για την προστασία των ισραηλινών κοινοτήτων στα Υψώματα του Γκολάν.
Μιλώντας στην τηλεόραση από τα σύνορα με τη Συρία ο Κατς είπε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να προστατεύσει αυτές τις κοινότητες.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που αναγκάζονται να παραδεχθούν οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι
- Νέες συνομιλίες απόψε στο Βερολίνο για το Ουκρανικό
- Ζαχάροβα κατά Δύσης για τις δολοφονίες Ρώσων δημοσιογράφων στην Ουκρανία
- Νέο κύμα διαδηλώσεων και στη Ρουμανία κατά της διαφθοράς
- ΕΒΕΠ: Η αγορά πλήττεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών
- Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε Mυρτώο και κεντρικό Αιγαίο
- Ιράν, Κίνα, Β. Κορέα και τώρα Ινδία! Ιστορική συμφωνία με Πούτιν για ανάπτυξη στρατευμάτων
- Eurovision 2026: Ποιές χώρες επιστρέφουν και ποιές θα μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό
- Οδησσός: Επίθεση ρωσικών drones τους… χάλασε το γεύμα σε εστιατόριο, vid
- Τραμπ για Ουκρανούς: «Δεν αρχίζεις έναν πόλεμο με κάποιον 20 φορές μεγαλύτερό σου, ελπίζοντας πως θα σου δώσουν κάποιους πυραύλους»









