Μετρό Πειραιά: Τι ώρα θα γίνουν τα εγκαίνια – Πότε ξεκινά ο πρώτος συρμός

Ο Πειραιάς ετοιμάζεται να «υποδεχτεί» το Μετρό, με στόχο τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας.

Τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» (Ηρώων Πολυτεχνείου & Βαζιλέως Γεωργίου, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς) παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο», η λειτουργία των οποίων κίνηση στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους την ημέρα.

Παράλληλα, με την παράδοση του έργου, θα μειωθεί θεαματικά ο συνολικός χρόνος από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στο αεροδρόμιο, δεδομένου ότι θα απαιτούνται μόλις 55 λεπτά.

Κάθε πότε θα έχει δρομολόγια;

Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής (07.30-11.00 & 13:30 – 17:30) παραμένει στα 4΄ και τις νυχτερινές ώρες (22:00 – 00:20) μειώνεται στα 9΄ από 10΄. Στο τμήμα Αεροδρόμιο – Δημοτικό θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36΄.

Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30.

Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Εθνική Άμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο.

Το τελευταίο δρομολόγιο (Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή) από το Δημοτικό Θέατρο θα γίνεται στις 23:59 και από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 00:03. Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το Δημοτικό Θέατρο και στη 01:10 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τελευταίοι συρμοί από το σταθμό Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23 (Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή) και στη 01:30 (Παρασκευή και Σάββατο).

eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί