• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Κοινή πηγή ανησυχίας για το Ριάντ και το Νέο Δελχί η τρομοκρατία»

«Κοινή πηγή ανησυχίας για το Ριάντ και το Νέο Δελχί η τρομοκρατία»

Η τρομοκρατία αποτελεί κοινή πηγή ανησυχίας για το Ριάντ και το Νέο Δελχί, δήλωσε σήμερα ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά την επίσκεψή του στην Ινδία, σημειώνοντας ότι η χώρα του προτίθεται να προχωρήσει στην ανταλλαγή πληροφοριών για την αντιμετώπισή της.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχί, ο πρίγκιπας διάδοχος δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία προτίθεται να έχει πολιτική συνεργασία με την Ινδία.

“Όσον αφορά το θέμα του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, το οποίο αποτελεί κοινή πηγή ανησυχίας, θέλουμε να πούμε στην Ινδία ότι εμείς θα συνεργαστούμε με κάθε τρόπο και με την ανταλλαγή πληροφοριών”, σημείωσε ο πρίγκιπας διάδοχος.

Η επίσκεψη του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Νέο Δελχί γίνεται μερικές ημέρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο διαφιλονικούμενο ινδικό κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ από την οποία σκοτώθηκαν 40 Ινδοί χωροφύλακες. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε μια οργάνωση μαχητών που εδρεύει στο Πακιστάν.

Στην συνέντευξη αυτή Τύπου, ο Μόντι σημείωσε ότι συμφώνησε με τη Σαουδική Αραβία να ενισχύσουν την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στην ναυτική και ηλεκτρονική ασφάλεια.

Νωρίτερα σήμερα ο πρίγκιπας διάδοχος έγινε δεκτός με επίσημη τελετή στο επιβλητικό προεδρικό μέγαρο στο Νέο Δελχί.