«Κλωτσάει» το Ισραήλ για παγκόσμια συμφωνία: Εισβολή της αστυνομίας στο τέμενος Αλ Άκσα

Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο τέμενος Αλ Ακσά της Ιερουσαλή, όπου εισέβαλε η ισραηλινή αστυνομία και, σύμφωνα με μαρτυρίες, συνέλαβε τουλάχιστον 13 πιστούς.

Σήμερα είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους και εκατοντάδες Παλαιστίνιοι βρέθηκαν στο ιστορικό τέμενος στο πλαίσιο καλέσματος της καμπάνιας «Αυγή Ελπίδας» ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ενέργειες του Ισραήλ.

Από την πλευρά τους ισραηλινά μέσα χαρακτηρίζουν την επιδρομή ως επιχείρηση κατά της Χαμάς κατηγορώντας την οργάνωση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει αναταραχή καλώντας όλο και περισσότερους ακτιβιστές να παρευρίσκονται τις Παρασκευές στις προσευχές.

Το Τελ Αβίβ έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα σε πολλές περιοχής της ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το Αλ Ακσά, ενώ οι επιδρομές σε καταστήματα και οι έρευνες σε οχήματα και πολίτες είναι συχνό φαινόμενο.

Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό μνημείο για τις τρεις μεγάλες θρησκείες. Για το Ισλάμ είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος, ενώ οι Εβραίοι εκτιμούν ότι εκεί ήταν χτισμένοι οι δύο πιο σημαντικοί ναοί της αρχαιότητας. Τέλος, για τους Χριστιανούς το σημείο είναι επίσης ιερό, καθώς εκεί βρίσκεται το μετόχι του Πανάγιου Τάφου.

Από την εφημερίδα των Συντακτών, ΦΩΤΟ pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί