Επαναφορά του παραιτηθέντα Σεμπαστιέν Λεκορνί ή διορισμός νέου προσώπου στο πόστο του πρωθυπουργού; Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει τέλος στο πενθήμερο του σασπένς για να προσπαθήσει για μία ακόμη φορά να εκτονώσει την πολιτική κρίση που επιδεινώνεται.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους συγκάλεσε την νύκτα τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων και των κοινοβουλευτικών ομάδων στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση εξαιρώντας τον δεξιό Εθνικό Συναγερμό και την Ανυπότακτη Γαλλία, έγινε γνωστό από πληροφορημένες πηγές.
Έχει υποσχεθεί ότι θα διορίσει πρωθυπουργό μέχρι το «βράδυ της Παρασκευής» μετά την ηχηρή παραίτηση του Σεμπαστιέν Λεκορνί, έπειτα από διήμερες επιπλέον διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αναζήτηση συμφωνίας επί μη κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της επόμενης κυβέρνησης.
Τίποτε δεν έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής σχετικά με τον χρόνο και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Από το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν έχει μιλήσει μετά τη νέα πολιτική έκρηξη, αφήνεται να εννοηθεί ότι θα πάρει τον λόγο.
Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του διορισμού νέου πρωθυπουργού, δύο σενάρια εμφανίζονται επιμόνως: επαναφορά του Σεμπαστιέν Λεκορνί ή ανάσυρση του χαρτιού του κέντρου στο πρόσωπο του Ζαν-Λουί Μπορλού, 74 ετών, του αιωνίως επιστρατευόμενου πολιτικού σε περιόδους κρίσης.
Μένει να φανεί τι θα αποφασιστεί.
Το μόνο σίγουρο είναι πως τα πράγματα για την Γαλλία πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-CONSOLIDATED NEWS PHOTOS POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ωραίοι «σύμμαχοι»! Ευρωβουλευτής καταγγέλλει έκθεση της Ε.Ε. που αναγνωρίζει το ψευδοκράτος
- Αυτό δήλωσε ο Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα
- Έκανε άλμα από τον υψηλότερο ουρανοξύστη της Ε.Ε., Video
- «Καρφιά» Πούτιν για τα Νόμπελ Ειρήνης: «Τα δίνουν σε άτομα που δεν έκαναν τίποτα»
- Αιχμές του Λευκού Οίκου για το Νόμπελ Ειρήνης: «Βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»
- Πούτιν: «Σύντομα θα ανακοινώσουμε όπλα νέου τύπου» – Τι απάντησε για τους Tomahawk, video
- Μετά το μπλακ άουτ, χωρίς νερό έμειναν εκατομμύρια σπίτια στην Ουκρανία
- Εικόνες παρακμής στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, vid
- «Ανθρώπινο ποτάμι» στη Γάζα: Επιστρέφουν οι Παλαιστίνιοι – Σε ισχύ η εκεχειρία, vid
- Στερεύει ο χρόνος για τον Μακρόν: Ανακοινώνει τον νέο πρωθυπουργό