• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καταλάβατε τι συνέβη χθες στην ΕΡΤ; Μείναμε με ανοιχτό το στόμα…

Καταλάβατε τι συνέβη χθες στην ΕΡΤ; Μείναμε με ανοιχτό το στόμα…

Έ, όχι κι έτσι...

Νωρίτερα διαβάσατε πως η ΕΡΤ απολογήθηκε για το ότι στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων δεν μετέδωσε την ειδησεογραφία της ημέρας, καθώς προβλήθηκε αποκλειστικά η εκδήλωση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

Τι συνέβη δηλαδή;

Αντί για δελτίο αντικειμενικών ειδήσεων στην ΕΡΤ, την οποία πληρώνουμε ΟΛΟΙ, μεταδόθηκε κομματική εκδήλωση συγκεκριμένου κόμματος;

Πότε έχει ξανασυμβεί αυτό στην Ελλάδα; Σε ποιές χώρες συμβαίνει;

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων. Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».

Η Νέα Δημοκρατία που έκανε λόγο για μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής.

Συγκεκριμένα ανάφερε: «Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για την δημόσια τηλεόραση».

Περαιτέρω σχόλια περισσεύουν…