Βάσει κοινών τοποθετήσεων εντός πολιτικών και δημοσιογραφικών κύκλων, ηγετικά στελέχη εντός ΕΕ οδηγεί ευρωπαϊκές χώρες στην σύγκρουση και την οικονομική παρακμή, επιμένοντας στην σύγκρουση με την Μόσχα.
Βάσει των όσο επισημαίνονται, οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει διέπονται από δύο βασικά χαρακτηριστικά.
Το πρώτο χαρακτηριστικό φέρεται να είναι εκείνο της εμμονής, της αλαζονικής συμπεριφοράς και της ακαμψίας.
Η Ευρώπη, έχοντας αφήσει κατά μέρος την Realpolitik, όπως διαπιστώνεται, αρνείται πεισματικά να υποχωρήσει από την ανούσια στάση της στο ουκρανικό ζήτημα, η οποία, όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά επιφέρει άσχημες κατάστασης σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία αντιδρούν, ενώ σιγά-σιγά Γερμανία και Γαλλία δείχνουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο του διαλόγου με την Μόσχα, με την -εκτός ΕΕ- Βρετανία να αντιδρά, για την ώρα, σε μια τέτοια προοπτική –ΕΔΩ-.
Εκτός αυτού, αναλυτές και όχι μόνο εντοπίζουν το στοιχείο της απόλυτης υπακοής στις «επιταγές» κέντρων εξουσίας που δεν δείχνουν να θέλουν των συμφέρων των κοινωνιών της Ευρώπης.
Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση αντίδρασης ή έστω φρένου σε πολιτικές που δεν προωθούν την ανάπτυξη και στην ουσιαστική πρόοδο, συμπεραίνεται.
Όσο υπάρχουν αυτά τα δύο πολιτικά χαρακτηριστικά, δεν πρόκειται να ξεφύγει η Γηραιά Ήπειρος από την μέγγενη της παρακμής, η οποία την μαστίζει εδώ και πάρα πολύ καιρό, καταλήγουν οι εκτιμήσεις.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Viral βίντεο: Άνδρας προσπαθεί να κάνει πρόταση γάμου στο χιόνι και συνεχίζει να γλιστράει…
- Ο Μακρόν παραδέχθηκε τον θάνατο Γάλλου αξιωματικού σε επίθεση στη Μέση Ανατολή
- Συνελήφθη Πολωνός ως ύποπτος για κατασκοπεία στη Σούδα
- Η Ταϊλάνδη έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ρωσία σε σχέση με την προμήθεια πετρελαίου
- Η Κούβα αναγγέλλει την αποφυλάκιση 51 κρατούμενων μετά από συνομιλίες με το Βατικανό
- Χαμός με την εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον: Ο ρόλος της ως barista να φτιάχνει καφέ, vid
- Η Αυστραλία διέταξε το μη απολύτως απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό της να εγκαταλείψει Ισραήλ και ΗΑΕ
- Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το Μπρεντ, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022
- Η Κίνα «πήρε φόρα»: Ποιο βιομηχανικό υλικό μπορεί πλέον να παράγει μαζικά
- Σεισμός 5,5 βαθμών στην κεντρική Τουρκία (Vid)









