Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένεται δυτικά και στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.Τοπικά έντονα φαινόμενα, που θα έχουν μεγάλη διάρκεια, αναμένεται στα δυτικά με πιθανές να κρίνονται και οι χαλαζοπτώσεις.
Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά οι οποίες κατά τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας.
Πτώση της θερμοκρασίας
Όσον αφορά στη θερμοκρασία, θα κινηθεί σε αυτές τις τιμές:Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9-10 βαθμούς ΚελσίουΥπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16-17 βαθμούς ΚελσίουΉπειρο από -2 έως 14 βαθμούς ΚελσίουΘεσσαλία από -2 έως 15-17 βαθμούς ΚελσίουΥπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18-19 βαθμούς ΚελσίουΝησιά του Ιονίου από 8 έως 14-15 βαθμούς ΚελσίουΝησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και Κρήτη από 8 έως 23-24 βαθμούς ΚελσίουΟι άνεμοι στα πελάγη από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη.
Η εικόνα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική πιθανές είναι οι τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και νοτιοανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ με ενίσχυση τις βραδινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13-14 βαθμούς.
(sputniknews. gr / photo: usplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο