Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένεται δυτικά και στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.Τοπικά έντονα φαινόμενα, που θα έχουν μεγάλη διάρκεια, αναμένεται στα δυτικά με πιθανές να κρίνονται και οι χαλαζοπτώσεις.
Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά οι οποίες κατά τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας.
Πτώση της θερμοκρασίας
Όσον αφορά στη θερμοκρασία, θα κινηθεί σε αυτές τις τιμές:Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9-10 βαθμούς ΚελσίουΥπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16-17 βαθμούς ΚελσίουΉπειρο από -2 έως 14 βαθμούς ΚελσίουΘεσσαλία από -2 έως 15-17 βαθμούς ΚελσίουΥπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18-19 βαθμούς ΚελσίουΝησιά του Ιονίου από 8 έως 14-15 βαθμούς ΚελσίουΝησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και Κρήτη από 8 έως 23-24 βαθμούς ΚελσίουΟι άνεμοι στα πελάγη από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη.
Η εικόνα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική πιθανές είναι οι τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και νοτιοανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ με ενίσχυση τις βραδινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13-14 βαθμούς.
(sputniknews. gr / photo: usplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέες εξελίξεις στο Ισραήλ: Κάνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είχε πει ο Τραμπ
- Το Ιράν λέει ότι δεν θα επιστρέψει στις συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- FedHATTA: Μειωμένη η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια την αργία της 28ης Οκτωβρίου – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
- Κ. Μητσοτάκης στους Financial Times: Πέντε απλοί κανόνες για την πράσινη μετάβαση
- Ρώσος κάτοικος κατέρριψε ουκρανικό drone με απλό τυφέκιο, vid
- Νέο καραβάνι αλλοδαπών ανοικτά της Ιεράπετρας
- Δένδιας: Η παραγωγή drones καίριο βήμα στη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή
- Μπακογιάννη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιμετωπίζουμε αδυναμίες που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε
- Το καυστικό σχόλιο για το κτίριο-«τερατούργημα» που ετοιμάζουν για τον Ομπάμα, vid
- Απίστευτες εικόνες στην Ισπανία: Πήραν στο κυνήγι τουρίστες, vid