• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ισλαμαμπάντ : Ξύλα, πέτρες και τούβλα (!) κατά πορείας γυναικών…

Ισλαμαμπάντ : Ξύλα, πέτρες και τούβλα (!) κατά πορείας γυναικών…

Συντονισμένες επιθέσεις στο Πακιστάν σε βάρος της πορείας των γυναικών

Ανακοινώθηκε πως στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιθέσεις κατά της πορείας γυναικών που είχε διοργανωθεί.

Οι διοργανωτές της πορείας που έγινε για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, σήμερα σε ανακοίνωση που έκαναν ανέφεραν ότι δέχτηκαν επιθέσεις με πέτρες τούβλα και ξύλα.

Η Ισμέτ Σαχτζαχαν που ήταν από τους διοργανωτές δήλωσε πως “Επρόκειτο για μία συντονισμένη επίθεση κατά του γυναικείου κινήματος από πατριαρχικές και θρησκόληπτες δυνάμεις”.

Η Σαχτζαχαν μιλώντας σε συνέντευξη τύπου και πρόσθεσε πως “Ζητάμε να διεξαχθεί μία ανεξάρτητη έρευνα”.

Η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε πως άρχισε έρευνα για 35 υπόπτους. Aναφέρεται πως ένας εξ αυτών είναι ένας ισλαμιστής που ήταν εκ των διοργανωτών της αντιδιαδηλωσης, ο οποίος χρησιμοποίησε τα θρησκευτικά συναισθήματα των οπαδών του, για να τους κάνει να επιτεθούν στην πορεία των γυναικών.

Οργανωτές της πορείας των γυναικών ανέφεραν πως η αστυνομία εσκεμμένα δεν έλαβε στα σοβαρά τις κατηγορίες κατά των υπόπτων και τις υποβίβασε.

Στο Πακιστάν επί δεκάδες χρόνια οι γυναίκες αγωνίζονται ακόμα και για τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα τους. Ενώ η βία σε βάρος των γυναικών εφαρμόζεται στα πλαίσια των πατριαρχικών νόμων. Κάθε χρόνο εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται από συγγενείς τους για λόγους “τιμής”.

Από Τουρκικά Νέα, ΦΩΤΟ pexels