Η ρωσική οικονομία απέχει πολύ από την ύφεση, σύμφωνα με τον Πούτιν

Τι ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος

Σύμφωνα με το RT DE, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η ρωσική οικονομία απέχει πολύ από την ύφεση. Σε συνάντηση με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών παρατάξεων την Πέμπτη, ο αρχηγός του κράτους επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία για την αγορά εργασίας για να υποστηρίξει την εκτίμησή του.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία βιώνει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ιστορία της εδώ και αρκετό καιρό. Επί του παρόντος, ο αριθμός των ανέργων είναι λίγο πάνω από 2%. Το ποσοστό ανεργίας είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες της οικονομικής κατάστασης και δείχνει εάν η Ρωσία βρίσκεται σε ύφεση.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να εξήγησε την πτώση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ ως στοχευμένο μέτρο. Η μείωση των ρυθμών ανάπτυξης θα μπορούσε να καταστείλει τον πληθωρισμό και να διατηρήσει τη συνολική οικονομική σταθερότητα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι κατά την ανάπτυξη μελλοντικών στρατηγικών, θα πρέπει να κατανοηθεί η «γραμμή μεταξύ επιβράδυνσης και υπερψύξης» της οικονομίας.

Και η Ρωσία προχωρά…

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί