Η απόφαση της Φινλανδίας να άρει την επί χρόνια ισχύουσα απαγόρευση εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στο έδαφός της προκαλεί εντάσεις στην Ευρώπη και συνιστά πιθανή απειλή για τη Ρωσία, απειλή στην οποία η Μόσχα θα απαντήσει σε μια τέτοια περίπτωση, ανακοίνωσε σήμερα η Μόσχα.
Η Φινλανδία, η οποία μοιράζεται ένα από τα μακρύτερα και πιο πολυσυζητημένα σύνορα με τη Ρωσία, διατήρησε ουδετερότητα στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αλλά εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2023 ως απάντηση στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Χθες Πέμπτη, το Ελσίνκι δήλωσε ότι σχεδιάζει να άρει την επί μακρόν απαγόρευση εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στο έδαφός του, κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για την εγκατάστασή τους εκεί σε περιόδους πολέμου.
“Αυτή είναι μια δήλωση που οδηγεί σε κλιμάκωση των εντάσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
“Η ανακοίνωση προστίθεται στην ευαλωτότητα της Φινλανδίας, μια ευαλωτότητα που προκλήθηκε από τις ενέργειες των φινλανδικών αρχών. Το γεγονός είναι ότι με την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στο έδαφός της, η Φινλανδία αρχίζει να μας απειλεί. Και αν η Φινλανδία μας απειλεί, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα”, είπε.
Το «θερμόμετρο» ανεβαίνει και στην Σκανδιναβία.
Πού θα οδηγηθεί όλο αυτό;
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αρέθουσα: Σοκάρει ο 63χρονος που σκότωσε 51χρονο στο δάσος – «Μπήκε ο δαίμονας στο κεφάλι μου…»
- Επίθεση σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ όπου εδρεύει μια αμερικανική διπλωματική αποστολή
- Συναγερμός στη ΓΑΔΑ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λ. Αλεξάνδρας, μετά την ελεγχόμενη έκρηξη
- O Μπραντ Πιτ στην Αθήνα: Βρέθηκε στην πλ. Κοτζιά για τα γυρίσματα της ταινίας «The Rider» – ΦΩΤΟ
- Οι ΗΠΑ απομακρύνουν χιλιάδες ανθρώπους από την Μέση Ανατολή, στην οποία ο πόλεμος «μαίνεται»
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικό όρο και αναμορφωτικό μέτρο 16χρονος για ληστεία στην Καμάρα
- Σε υψηλό ρυθμό οι ρυθμίσεις οφειλών στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό τον Φεβρουάριο
- Μητσοτάκης: «Από τις επόμενες εθνικές εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν με επιστολική ψήφο»
- Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλ. Κλαυθμώνος στις 8 Μαρτίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
- Οι κυβερνήσεις του Ιράκ και του Ιρακινού Κουρδιστάν ζητούν να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα για επιθέσεις στους γείτονες της









