Ο Ρούμπιο αναμενόταν να δώσει το «παρών» στη συνάντηση αυτή, είπαν πέντε διπλωματικές πηγές, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω της διακοπής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους (shutdown) στις ΗΠΑ, είπαν αργότερα δύο από τις πηγές αυτές. Μια τρίτη πηγή επιβεβαίωσε την αλλαγή στα σχέδια.
Σύμφωνα πάντως με τις πηγές αυτές, θα παραστεί κάποιος Αμερικανός αξιωματούχος αν και δεν είναι προς το παρόν σαφές ποιος θα είναι αυτός.
Μια ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή είπε ότι είναι ουσιαστικής σημασίας να εκπροσωπηθούν οι ΗΠΑ, επειδή τίποτα δεν θα προχωρήσει χωρίς την Ουάσινγκτον. Η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι έχει περιορίσει τη λειτουργία της, λόγω του shutdown.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERV
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η καλοσύνη βρήκε στέγη σε ένα απρόσμενο μέρος: Η ψησταριά στο Ντουμπάι που μοιράζει δωρεάν φαγητό
- Voice Ρουμανίας: Διαγωνιζόμενος εντυπωσίασε τους κριτές με το “Αν είσαι ένα αστέρι” του Βέρτη, vid
- Φάμελλος: «Μας αξίζει μια Ελλάδα η οποία θα είναι προοδευτική»
- Την κόρη της υπέδειξε ως υπαίτια για την επίθεση εναντίον της δήμαρχος στη Γερμανία
- Θεσσαλονίκη: Τα 15 νέα αγγλόγλωσσα προγράμματα σπουδών που ιδρύει το ΑΠΘ
- Ιταλία: Άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό μυστικό πέρασμα στο Κολοσσαίο, ο «διάδρομος του Κομμόδου»
- 43χρονος επιτέθηκε στην έγκυο σύζυγο του με πιρούνι – Η κακοποιημένη γυναίκα νοσηλεύεται στο “Αττικόν”
- Παρουσία Καραμανλή, αλλά όχι Σαμαρά, ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε αυτό που πλέον αφορά τις ζωές όλων
- Στον Παλαιστίνιο Όμαρ Γιάγκι το φετινό Νόμπελ Χημείας – Από τη φτώχεια στην τιμητική διάκριση
- Ισπανία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι από την κατάρρευση κτιρίου στη Μαδρίτη – 4 τα θύματα