Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Ανέκαμψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές,

καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά τα αποτελέσματα της UniCredit, αν και αντέδρασαν αρνητικά στις επιδόσεις της γερμανικής Commerzbank.

Η μετοχή της UniCredit, της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας βάσει ενεργητικού, σημείωσε άνοδο 2,2% καθώς τα κέρδη δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο. Ο ιταλικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,6%, υπεραποδίδοντας έναντι του πανευρωπαϊκού STOXX 600 που ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,3%.

Η μετοχή της Commerzbank υποχώρησε, ωστόσο, κατά 3,5% καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν αρνητικά στα χαμηλότερα των αναμενόμενων κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας και στην πρόβλεψη της γερμανικής τράπεζας για χαμηλότερα έσοδα από εταιρικούς πελάτες το 2018.

Η δανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pandora κατέγραψε βουτιά 18% αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για την κερδοφορία και το περιθώριο κέρδους της για τη φετινή χρήση, μεγέθη που κατέγραψαν και τα δύο μείωση κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Schaeffler σημείωσε άλμα 5,9% αφού η εταιρία κατασκευής εξαρτημάτων για αυτοκίνητα αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της βιομηχανικής της μονάδας. Το γεγονός αυτό βοήθησε τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να σημειώσει άνοδο 1%. Ο γερμανικός δείκτης DAX επίσης ενισχύθηκε κατά 0,6% χάρη στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η μετοχή της μεγαλύτερης στην Ευρώπη εταιρίας διαδικτυακής πώλησης ενδυμάτων, της Zalando, σημείωσε πτώση 6,9%, αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη της φέτος, ύστερα από την ανακοίνωση χαμηλότερων των αναμενόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu