Την παραμονή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν για ακόμη ένα μήνα αποφάσισαν την Πέμπτη (22/12) οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου, αρνούμενες το αίτημα αποφυλάκισής της με βραχιολάκι.
Οι ισχυρισμοί της, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη.
Οι φυλακές του Χάρεν αποτελούν ένα πρότυπο σωφρονιστικό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι οικολογικές φυλακές με γήπεδα και άλλους κοινούς χώρους, ενώ τα κελιά δεν μοιάζουν με τα συμβατικά, αλλά είναι μικρά σύγχρονα δωμάτια σε καθένα από τα οποία απομονώνεται μόνη της η κάθε κρατούμενη, έχοντας κρεβάτι, γραφείο, τηλεόραση και ένα παράθυρο.
Σύμφωνα με τον Βέλγο δημοσιογράφο Μισέλ Γκαγιέ, η Εύα Καϊλή φέρεται να έχει συναναστροφές με ακόμα 20 κρατούμενες, οι οποίες «έχουν σκοτώσει κι έχουν βιάσει, ενώ υπάρχουν και άλλες κρατούμενες που κατηγορούνται για εγκλήματα «λευκού κολάρου» (white collar crimes)».
«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανό η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στην φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στην φυλακή», υποστήριξε ο Μισέλ Γκεγιέ στο Star.
protothema/intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οδηγός στη Συγγρού εντοπίστηκε να τρέχει με 187 χλμ/ώρα
- Ρωσία-Σερβία: Συμφωνία εισαγωγής αερίου
- Π. Παπανικόλας: Οι αυτοκινητόδρομοι παραμένουν αναγκαία υποδομή για τη χώρα
- Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λεφτόδεντρο – Θα χρεοκοπήσουμε αν αυξήσουμε μισθούς χωρίς αντίκρισμα παραγωγικότητας
- Συνελήφθη 40χρονος για ληστείες και διαρρήξεις σε καταστήματα του Πειραιά
- Οδησσός-Μολδαβία! «Συναγερμός» από τους Ρώσους για ΝΑΤΟ και ΕΕ
- Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για βιασμό ο γιος του ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων
- Χονγκ Κονγκ: Σχολεία και επιχειρήσεις κλείνουν εν αναμονή του υπερτυφώνα Ραγκάσα, vid
- Δικαστής ζήτησε από την κυβέρνηση Τραμπ να αποκαταστήσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση του UCLA
- Τι αναφέρει ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για όσα συμβαίνουν με επίκεντρο την Γάζα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΟΡΜΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
