Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στην Πρίστινα

Επίσκεψη στην Πρίστινα θα πραγματοποιήσει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

   Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κοσοβάρα υπουργό Εξωτερικών Donika Gërvalla-Schwarz, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

   Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, περί ώρα Ελλάδας 11:30.

   Εν συνεχεία, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Albin Kurti, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών.

   Τέλος, ο κ. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πρίστινα, αναμένεται να συναντήσει στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.

   Oι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στη συνεργασία Αθήνας – Πρίστινας σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, ενέργεια, πολιτισμός και υγεία, καθώς και σε περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και εξελίξεων ως προς τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

   Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πρίστινα τον Οκτώβριο του 2020, τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022, ενώ η Κοσοβάρα υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί