Επιδότηση για φυσικό αέριο: Πώς γίνεται – Τι ισχύει με δικαιολογητικά, αίτηση

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιδότηση φυσικού αερίου, βάσει των τελευταίων ανακοινώσεων από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας, μεταξύ άλλων, επεκτείνεται και η επιδότηση στο φυσικό αέριο, τόσο για οικιακά τιμολόγια και νοικοκυριά, όσο και επιχειρήσεις.

Πώς γίνεται η πληρωμή στους δικαιούχους

Όσον αφορά στην επιδότηση φυσικού αερίου, σχετική απόφαση ορίζει ότι το ποσό πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής ή μη απόδοσης για το σκέλος της κατανάλωσης φυσικού αερίου που αφορά σε παραγωγή θερμικής ενέργειας.

Συνεπώς, από την πλευρά τους, οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια διαδικασία ή να υποβάλουν κάποια αίτηση.

Η επιδότηση φυσικού αερίου για νοικοκυριά

Η επιδότηση φυσικού αερίου σε οικιακά τιμολόγια και νοικοκυριά παραμένει, τον Φεβρουάριο, στα επίπεδα του Ιανουαρίου.Δηλαδή, η κρατική ενίσχυση θα διαμορφωθεί σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh, ενώ επιπλέον έκπτωση ύψους 20 ευρώ θα χορηγήσει και τον Φεβρουάριο η ΔΕΠΑ.Επομένως, συνολικά, το όφελος για τα νοικοκυριά ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh τον Φεβρουάριο.Το μέτρο αφορά σε 540.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.Το συνολικό ύψος της επιδότησης από την κυβέρνηση και τη ΔΕΠΑ για τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου θα ανέλθει σε 47 εκατ. ευρώ για τον Φεβρουάριο.

Η επιδότηση φυσικού αερίου για επιχειρήσεις

Σε ό,τι αφορά τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, το ποσό θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους του παρόχους και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.Το συνολικό ύψος της επιδότησης του φυσικού αερίου στις επιχειρήσεις από την κυβέρνηση θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ αυτόν τον μήνα.

(sputniknews. gr / photo: eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί