• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ελληνικής καταγωγής ο νέος Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Ελληνικής καταγωγής ο νέος Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Ο Ελληνοαυστραλός Άρθουρ Σπύρου διορίστηκε Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα ενώ παράλληλα θα είναι διαπιστευμένος στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού εξωτερικών της Αυστραλίας, Hon Marise Payne, «Η Αυστραλία και η Ελλάδα συνδέονται με μια διαρκή σχέση που βασίζεται στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των λαών των δύο χωρών και στους δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Τετρακόσιες χιλιάδες Αυστραλοί αποτελούν την Ελληνική κοινότητα της χώρας που έχει συμβάλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη και τον πολυπολιτισμό της σύγχρονης Αυστραλίας».

«Οι εμπορικές σχέσεις της Αυστραλίας με την Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς. Το 2018, το αμφίδρομο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών εκτιμάται πως ανήλθε σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η έναρξη ισχύος της διμερούς συμφωνίας εργασίας και διακοπών μεταξύ Αυστραλίας-Ελλάδος την 1η Ιουλίου παρέχει περαιτέρω ευκαιρίες για ταξίδια, πολιτιστικές ανταλλαγές και ανταλλαγή δεξιοτήτων για νέους Αυστραλούς και Έλληνες. Η Αυστραλία συνδέεται φιλικά και προσβλέπει στην προώθηση των εμπορικών και επενδυτικών της δεσμών με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία», καταλήγει η υπουργός η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την απερχόμενη πρέσβειρα Kate Logan «για τη συμβολή της στην προώθηση των συμφερόντων της Αυστραλίας στην Ελλάδα από το 2017».

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

Ο νέος Αυστραλός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Σπύρου, είναι ανώτερος αξιωματούχος καριέρας στο Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου και είναι ο απερχόμενος Πρέσβης της Αυστραλίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο παρελθόν υπηρέτησε στο εξωτερικό ως Εμπορικός Ακόλουθος (Chargé d’Affaires), στην Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στο Ναουρού και ως διπλωματικός ακόλουθος στην Ύπατη Αρμοστεία στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ήταν Ακόλουθος Ολυμπιακών Αγώνων της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ενώ διετέλεσε Δεύτερος Γραμματέας και Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της UNESCO, στην Πρεσβεία της Αυστραλίας στο Παρίσι.

Στην Καμπέρα υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Σπύρου κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις και το Εμπόριο από το Πανεπιστήμιο Monash και πτυχίο Νομικής από τα πανεπιστήμια του Σίδνεϊ και της Ουτρέχτης. Διαθέτει επίσης πτυχιακό τίτλο με διάκριση στις Ελευθέριες Τέχνες από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Από Νέος Κόσμος, ΦΩΤΟ eurokinissi