Ακραία χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο πρώτο μισό του Φεβρουαρίου και ακραία υψηλές τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο φετινός Φεβρουάριος υπήρξε ο τέταρτος ψυχρότερος μήνας για τη Νότια Ελλάδα από το 2010, ενώ για τη Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα ήταν ο πέμπτος πιο θερμός μήνας και ο δέκατος πιο ψυχρός, σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που λειτουργούν από το 2010 μέχρι σήμερα.
Η μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης ημερήσιας θερμοκρασίας κυμάνθηκε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη Νότια Ελλάδα χαμηλότερα από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019. Στη νότια νησιωτική χώρα εξαίρεση αποτέλεσαν οι τρεις τελευταίες ημέρες του μήνα, όταν η θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της τελευταίας 14ετίας.
Ενδεικτικά, στο Μακροχώρι Βέροιας, οι 20 από τις 31 ημέρες του μήνα ήταν θερμότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, ενώ στο Κιλκίς 17 ημέρες καταγράφηκαν θετικές αποκλίσεις. Στην Αθήνα η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -1,6 βαθμοί Κελσίου, με 15 από τις 28 ημέρες του μήνα να είναι θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε ακριβώς στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, επίσης με 15 ημέρες θετικών αποκλίσεων θερμοκρασίας.
Οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν κατά την κακοκαιρία Βαρβάρα, κυρίως στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, ενώ στα νότια καταγράφηκαν οι περισσότερες ημέρες με αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας. Στη Λίνδο της Ρόδου, η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα επί 20 ημέρες, ενώ στην Πάρο 17 ημέρες.
(newsbeast. gr / photo: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο σύστημα ψηφοφορίας για τις εκλογές στην Ελλάδα πρότεινε αρχηγός κόμματος
- Eurobasket 2025: Στον τελικό η Γερμανία – Κέρδισε την Φινλανδία και περιμένει Ελλάδα ή Τουρκία
- Καλλιθέα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
- Μονή Σινά: Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός από τη θέση του ηγουμένου
- Πιερρακάκης: Τι είπε για τον ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά
- Eurobasket: Η αφιέρωση της Αναστασίας στην Εθνική – “Κάτω απ’ την Αγιά Σοφιά μου…”, vid
- Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν: Αυτό έκαναν έξω από την Αγία Πετρούπολη
- Ν. Κεραμέως – Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ προσέλευσης με 2.500 προεγγραφές στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ
- Το ΝΑΤΟ θα στείλει «ανατολική φρουρά» στην Αν. Ευρώπη – Πιο κοντά στον πόλεμο παρά στην ειρήνη
- Έχουν ανασταλεί οι άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας
Κύρια Θέματα

















