Δεκτή «κατά πλειοψηφία» έγινε από την ολομέλεια της Βουλής πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με αντικείμενο «τη μελέτη των προβλημάτων και την επεξεργασία προτάσεων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, στη βάση των σύγχρονων προκλήσεων και των διεθνών εξελίξεων». Μετά από 16 ώρες συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.
Η επιτροπή θα αποτελείται από 26 μέλη με βουλευτές από όλα τα κόμμα. Η ΝΔ θα έχει τους περισσότερους. Το προεδρείο θα είναι διακομματικό. Πρόεδρος της επιτροπής προτάθηκε να οριστεί ο βουλευτής Φθιώτιδας Ιω. Οικονόμου. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής είναι τέσσερις μήνες από την συγκρότησή της.
Η σημερινή συνεδρίαση κατέδειξε ότι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα δεν είναι μια ακόμα δημόσια πολιτική, ανάμεσα σε άλλες, αλλά εθνική υπόθεση, είπε κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Ανδριανός.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι, παρά τις αντιφάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι «δεν ψηφίζουμε την πρόταση του πρωθυπουργού αλλά θα συμμετέχουμε στην συνεδρίαση» της διακομματικής, «Κρατώ το θετικό. Η συμμετοχή είναι θετική. Έχει θετικό πρόσημο και πιστεύω ότι κάτι θετικό θα βγάλουμε» είπε ο κ. Ανδριανός.
Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παγκόσμιο viral! Ο Τραμπ αποκαλεί «ηλίθιους» τους κολλημένους στην πράσινη ατζέντα – Vid
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Συγκλονιστικό βίντεο στη Γλυφάδα: Γυναίκα σώζεται τελευταία στιγμή από ορμητικό χείμαρρο
- Ιράν: Αυτός είναι ο επίσημος αριθμός των νεκρών από τις διαδηλώσεις
- Η ατάκα-φωτιά του Τραμπ για τα μαύρα γυαλιά του Μακρόν! Επικός, vid
- «Όχι» στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ λέει και η Μελόνι
- Πούτιν: «Η Δανία ανέκαθεν αντιμετώπιζε την Γροιλανδία σαν αποικία»
- Αρχίζει σήμερα το συνέδριο της Νέας Αριστεράς- Κεντρικό θέμα οι συμμαχίες και οι σχέσεις με ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα
- Η Έμμα Στόουν κάνει κατακόρυφο ξυπόλητη στα backstage για την ταινία “Βουγονία”
- Ο ΓΓ του NATO λέει πως δεν συζήτησε το θέμα της κυριαρχίας της Γροιλανδίας με τον πρόεδρο Τραμπ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΤΤΙΚΗ
ΛΑΓΚΑΔΑΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΤΡΕΝΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΣΧΟΛΕΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ









