Ένα μετάλλιο χαραγμένο με τον νέο της τίτλο τοποθετήθηκε απαλά γύρω από το λαιμό της, τιμώντας την ιστορική αυτή περίσταση.
Η γραμμή Kishigawa του Wakayama Electric Railway είναι διάσημη σε όλη την Ιαπωνία — και πολύ πέρα από αυτήν — για το «αιλουροειδές προσωπικό» της, ένα εναλλασσόμενο κατάλογο γατών που βρίσκονται εκεί και αναλαμβάνουν τελετουργικούς ρόλους στον σιδηρόδρομο. Ενώ τα επίσημα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό το χαιρετισμό των επιβατών, τις φωτογραφίες και την ήρεμη προεδρία του σταθμού με το μικρό τους καπέλο και τη στολή του σταθμάρχη, η παράδοση προσελκύει ανθρώπους στη Wakayama από όλο τον κόσμο από τότε που ξεκίνησε το 2007.
Παράλληλα με τον διορισμό του Yontama στη θέση του σταθμάρχη στον σταθμό Kishi, ο σιδηρόδρομος παρουσίασε επίσης τον Rokutama, έναν νεοσύλλεκτο με μεγάλα μάτια που εντάσσεται στην ομάδα ως «υποψήφια» γάτα. Ενώ ακόμα μαθαίνει τα βασικά (και πιθανώς τελειοποιεί την τέχνη του να δείχνει σημαντικός ενώ κοιμάται), ο Rokutama αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά προσωπικού του σταθμού, διασφαλίζοντας ότι η γοητεία της γραμμής, που βασίζεται στις πατούσες, θα συνεχιστεί.
Σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Wakayama Electric Railway, ο Mitsunobu Kojima, πρόεδρος του σιδηροδρόμου, εξήγησε ότι η Rokutama αναφέρεται ως υποψήφια και όχι ως μαθητευόμενη επειδή «δεν έχει ακόμη αποφοιτήσει από το ‘Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Χωρίς Εκπαίδευση: Κέντρο Εκπαίδευσης Υπεύθυνου Σταθμού για Ηλεκτρικά Τραμ Okayama’», καθιστώντας τον διορισμό της «παρόμοιο με έναν φοιτητή που στέλνεται στην υπηρεσία πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του». Ας ελπίσουμε ότι θα μάθει γρήγορα στη δουλειά.
Η Κληρονομιά του Τάμα
Οι γάτες της Γραμμής Kishigawa ακολουθούν ένα ξεχωριστό σύστημα ονομασίας που αντικατοπτρίζει τη θέση τους. Κάθε όνομα βασίζεται στο «Tama», την αρχική γάτα-σταθμάρχη που διορίστηκε το 2007, με αριθμητικά προθέματα που σηματοδοτούν τη διαδοχή. Μετά την Tama ήρθε η Nitama (Tama II). Η Yontama είναι η Tama IV. Πέρυσι, ο Gotama (Tama V) εντάχθηκε στο πλήρωμα, επεκτείνοντας την ομάδα και μοιράζοντας τα καθήκοντα του σταθμού μεταξύ των σταθμών Kishi και Idakiso. Τώρα, με την Rokutama (Tama VI) να μπαίνει στην εικόνα, η αριθμητική παράδοση συνεχίζεται.
Στην τελετή τιμήθηκε επίσης η Νιτάμα , η οποία απεβίωσε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Ονομάστηκε μετά θάνατον τιμητική σταθμάρχης, σε αναγνώριση των ετών υπηρεσίας της και του ρόλου της στη συνέχιση της κληρονομιάς της Τάμα.
Japan has a new stationmaster cat. The Wakayama Electric Railway Kishigawa Line is famous for its feline stationmasters. A new cat, Rokutama, has been appointed trainee stationmaster of 2 stations.
— Jeffrey J. Hall 🇯🇵🇺🇸 (@mrjeffu) January 7, 2026
Other cats received promotions. This is serious stuff. pic.twitter.com/h7m7jRdAWY
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέδουσες: Δεν έχουν εγκέφαλο κι όμως κοιμούνται σαν τους ανθρώπους! Τι έδειξε νέα έρευνα
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur θα υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου στην Παραγουάη – Τι δηλώσεις έγιναν
- Κάλεσμα στον Τραμπ να παρέμβει στο Ιράν – Στο βάθος υπάρχουν τα ρωσικά συμφέροντα
- Σάλος στην Ιαπωνία: Γονείς στηρίζουν την απόφαση του γιου τους να εγκαταλείψει το σχολείο για να παίζει video games
- Ομόνοια: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς που διακινούσαν ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν πάνω από 45 κιλά κάνναβης
- Αδιανόητο περιστατικό στο Βέλγιο: Μεθυσμένος οδηγός έδωσε το τιμόνι στον 12χρονο γιο του
- Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού Πατρών – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια
- Ο γηραιότερος άνδρας της Καταλονίας έκλεισε τα 110: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, περνούσε ένα αυτοκίνητο κάθε 20’», vid
- Κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία
- Ν. Χριστοδουλίδης για βίντεο με μίζες: Καλώ δημόσια όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές









