Η αμερικανική εταιρεία Relativity Space κατασκεύασε τον πρώτο διαστημικό πύραυλο χρησιμοποιώντας τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης. Ο πύραυλος που ονομάζεται Terran 1 χρησιμοποιεί ως καύσιμο μεθάνιο και η χρήση του μπορεί να φέρει μια νέα επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία μετά τη χρήση των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων που δημιούργησε η Space X, η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ. Ένας πύραυλος προϊόν εκτύπωσης και μάλιστα επαναχρησιμοποιούμενος θα μείωνε το κόστος των εκτοξεύσεων φορτίων ή διαστημοπλοίων δραματικά.
Η εταιρεία είχε προγραμματίσει την εκτόξευση του Terran 1 στις 10 Μαρτίου από το Διαστημικό Κέντρο Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα αλλά κάποια τεχνικά προβλήματα οδήγησαν στην αναβολή της εκτόξευσης η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας). Η εκτόξευση εξελίχθηκεσε πρώτη φάση ομαλά και ο πύραυλος κατευθύνθηκε προς τον ουρανό αλλά τρία λεπτά αργότερα άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα με αποτέλεσμα ο πύραυλος να μην καταφέρει να βγει από την γήινη ατμόσφαιρα και να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας και έτσι το εγχείρημα απέτυχε, προς το παρόν τουλάχιστον.
«Κανείς δεν προσπάθησε ποτέ να εκτοξεύσει και να θέσει σε τροχιά έναν πύραυλο 3D εκτύπωσης
σε τροχιά και ενώ δεν το καταφέραμε συγκεντρώσαμε αρκετά δεδομένα για να δείξουμε ότι οι πύραυλοι με τρισδιάστατη εκτύπωση είναι βιώσιμοι. Μόλις ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό βήμα για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι οι τρισδιάστατοι εκτυπωμένοι πύραυλοι είναι κατασκευαστικά βιώσιμοι», δήλωσε η Άρβα Τιζάνι Κέλι εκπρόσωπος της Relativity Space.
(naftemporiki. gr / scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ από 60.650 μαθητές
- Γάζα: Ο Τραμπ απειλεί τους μαχητές της Χαμάς «εάν συνεχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους»
- «Είμαστε έτοιμοι» – Ο Όρμπαν «τρίβει» τα χέρια του που θα υποδεχθεί Πούτιν και Τραμπ!
- Με τον Πούτιν θα συναντηθεί ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν
- Χάος στην Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά πολιτών που θρηνούσαν σε στάδιο – 4 νεκροί, vid
- Άγαλμα της Μαρία Κάλλας στη Φλωρεντία – Σχεδιάζεται πλατεία αφιερωμένη στην Ελληνίδα υψίφωνο, vid
- Τελείωσε το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ! Θα συναντηθούν στην Βουδαπέστη
- Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ συνεργάζονται για την αναβάθμιση του Ντεπώ
- Η Παλαιστινιακή Αρχή παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων αυτή την στιγμή