5 ιδέες για πρωτότυπη βάφτιση

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια; Ονειρεύεστε μια βάφτιση που θα είναι πραγματικά ξεχωριστή χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία;

Εμείς έχουμε πέντε διαφορετικές προτάσεις για μια πρωτότυπη αλλά και οικονομική βάφτιση!

• Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ
Η οικολογική βάφτιση, όπως και ο οικολογικός γάμος, είναι μια νέα τάση που ήδη έχει μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό. Με φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, μπορείτε να αποτυπώσετε την οικολογική σας συνείδηση και τον οραματισμό για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.
Πώς θα πετύχετε το στόχο: Προτιμήστε η βάφτιση να γίνει σε ένα γραφικό εκκλησάκι χτισμένο κοντά στη φύση: σε βουνό, κοντά στη θάλασσα, μέσα στο δάσος. Επίσης αν η βάφτιση πρόκειται να γίνει καλοκαίρι, επιλέξτε ένα φυσικό χώρο όπως πάρκο, κτήμα, κήπο για τη δεξίωση. Φυσικά μπορείτε να επιλέξτε προσκλητήρια από ανακυκλώσιμο χαρτί, μπομπονιέρες από ανακυκλώσιμα υλικά και για τα βαφτιστικά ρούχα να προτιμήσετε οικολογικά υφάσματα όπως μετάξι, λινό, οργανικό βαμβάκι.
Πώς θα κάνετε τη διαφορά: Μαζί με τις μπομπονιέρες μπορείτε να μοιράσετε στους καλεσμένους μικρά πουγκάκια που θα έχετε γεμίσει με σπόρους για φύτεμα. Οι μπομπονιέρες μπορεί ακόμα να είναι μικρά γλαστράκια με αληθινά φυτά.

• Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
Η αναβίωση παραδοσιακών εθίμων με βάση τον τόπο καταγωγής των γονιών του παιδιού. Στόχος αυτής της βάφτισης είναι να θυμίσει στην οικογένεια τις ρίζες τους και να αφήσει στους καλεσμένους μια έντονα τοπική γεύση.
Πώς θα πετύχετε το στόχο: Αποφασίστε ποιος θα είναι ο τόπος του οποίου τα έθιμα θα τηρήσετε. Π.χ. κρητική βάφτιση. Συζητήστε το ενδεχόμενο με τον σύντροφό σας να πραγματοποιήσετε τη βάφτιση στην ιδιαίτερη πατρίδα του ενός από τους δύο. Ενημερωθείτε από τους παλιότερους για όλα τα έθιμα που τηρούνταν κατά τη διάρκεια της βάφτισης και δείτε ποια από αυτά θα μπορούσατε να τηρήσετε κι εσείς. Επιλέξτε μια μπομπονιέρα που γυρνά τη μνήμη πίσω στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα μια ξύλινη σβούρα. Μαζί με τις μπομπονιέρες προσφέρετε ένα παραδοσιακό γλυκό. Το παραδοσιακό γλέντι είναι συνήθως αυτό που δίνει μεγαλύτερη αξία σε μια τέτοιου είδους βάφτιση. Φροντίστε το μενού να αποτελείται αποκλειστικά από τοπικά εδέσματα και παραδοσιακά πιάτα. Επενδύστε στην ανάλογη παραδοσιακή μουσική και εντάξτε οπωσδήποτε στο πρόγραμμα παραδοσιακούς χορούς.
Πώς θα κάνετε τη διαφορά: Να θυμάστε, όσο πιο αμιγώς παραδοσιακή είναι η βάφτιση τόσο πιο έντονη αίσθηση θα αφήσει. Αν μπλέξετε το μοντέρνο με το παραδοσιακό το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο καλό.

• Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ
Εστιάζει κυρίως σε ένα αρμονικό αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο θα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από ένα κεντρικό θέμα.
Πώς θα πετύχετε το στόχο: Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιλέξετε ποιο θα είναι το κεντρικό θέμα της βάφτισης. Π.χ. πεταλούδες, λουλούδια, νεράιδες, καράβια, θαλασσινά στοιχεία, πρίγκιπες ή πριγκίπισσες κ.λπ. Ο κεντρικός άξονας μπορεί να είναι ακόμα κι ένα συγκεκριμένο χρώμα. Στη συνέχεια θα πρέπει όλες σας οι επιλογές να περιστρέφονται γύρω από αυτό το θέμα – ξεκινώντας από το προσκλητήριο που είναι το πρώτο στοιχείο της βάφτισης που θα λάβουν οι καλεσμένοι, μέχρι το τελευταίο που είναι η μπομπονιέρα. Το ίδιο θέμα θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα στοιχεία της βάφτισης, όπως για παράδειγμα ο στολισμός με μπαλόνια ή ο στολισμός στα τραπέζια που θα χρησιμοποιηθούν για τη δεξίωση. Αν επιλέξετε να κινηθείτε με βάση ένα συγκεκριμένο χρώμα, να θυμάστε ότι καλό είναι τα βασικά πρόσωπα, δηλαδή γονείς, νονοί, γιαγιάδες και παππούδες να είναι ντυμένα στους ίδιους περίπου χρωματικούς τόνους. Το ίδιο χρώμα μπορείτε να διαλέξετε για τα μπαλόνια, τα λουλούδια, τις μπομπονιέρες και φυσικά τα βαφτιστικά του παιδιού.
Πώς θα κάνετε τη διαφορά: Ενημερώστε τη νονά έτσι ώστε να φροντίσει κι εκείνη να επιλέξει το ίδιο θέμα στη διακόσμηση της λαμπάδας, στο κουτί με τα βαφτιστικά ή ακόμα και στα ρουχαλάκια του μωρού.

• KIDS FRIENDLY
Ο κεντρικός άξονας της βάφτισης είναι τα παιδιά. Η ατμόσφαιρα μπορεί να αποπνέει μια παιδική αθωότητα ή τη νοσταλγία των παιδικών χρόνων. Ή μπορεί να είναι ενισχυμένη με happenings για τους λιλιπούτειους καλεσμένους.
Πώς θα πετύχετε το στόχο: Ανάμεσα στους καλεσμένους θα πρέπει να υπάρχουν πολλά παιδιά. Γι’ αυτό ενημερώστε τους καλεσμένους για το concept της βάφτισης, γιατί κάποιοι, αν έχουν παιδιά μικρής ηλικίας, μπορεί να προγραμματίσουν να μην τα πάρουν μαζί. Η υλοποίηση του στόχου απαιτεί σίγουρα μετά το Μυστήριο να ακολουθήσει γιορτή η οποία θα ήταν προτιμότερο να θυμίζει παιδικό πάρτι. Μπορεί να επιλέξετε ένα χώρο με παιδότοπο ή να φροντίσετε να υπάρχουν ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργοί, νεράιδες, φουσκωτά παιχνίδια, καρότσα με παγωτό. Ενισχύστε τη διακόσμηση με μπαλόνια και αφήστε πολλά από αυτά ελεύθερα στο χώρο για να παίξουν τα παιδιά. Επιλέξτε για μπομπονιέρες μικρά παιχνιδάκια, γλειφιτζούρια, συσκευασίες με καραμέλες και ζαχαρωτά. Εντάξτε στο μουσικό πρόγραμμα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών, ενθαρρύνοντάς τα να ανεβούν στην πίστα με τους γονείς τους.
Πώς θα κάνετε τη διαφορά: Δώστε το μικρόφωνο στα παιδιά και ζητήστε να κάνουν το καθένα από αυτά μια ευχή για το μωρό σας. Φροντίστε οπωσδήποτε να τραβάει κάποιος με την κάμερα. Θα εκπλαγείτε, κυριολεκτικά, από όσα θα πουν!

• ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ
Η βάφτιση του παιδιού σας μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να εκφράσετε τη φιλανθρωπική σας διάθεση περνώντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας στους καλεσμένους σας.
Πώς θα πετύχετε το στόχο: Κάποιοι σύλλογοι, σωματεία ή εθελοντικοί οργανισμοί όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναλαμβάνουν κατόπιν παραγγελίας να σας φτιάξουν μπομπονιέρες και προσκλητήρια με την αγορά των οποίων ενισχύεται η δράση τους. Συνήθως τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες έχουν πάνω το λογότυπό τους. Αν κάποιο σωματείο ή σύλλογος δεν έχει προσκλητήρια ή μπομπονιέρες, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα είδη οικονομικής ενίσχυσης που πωλούν, τα οποία μπορείτε να μοιράσετε στους καλεσμένους αντί για μπομπονιέρες. Ένας ακόμα τρόπος συνεισφοράς, είναι να συλλέξετε τα τρόφιμα που θα περισσέψουν στη δεξίωση και να τα κάνετε δωρεά σε τράπεζες τροφίμων ή σε κάποιο ίδρυμα ή σε κέντρο σίτισης αστέγων.
Πώς θα κάνετε τη διαφορά: Οργανώστε ένα μικρό bazaar στο χώρο της δεξίωσης συμπεριλαμβάνοντας έναν πάγκο ή ένα τραπέζι με είδη οικονομικής ενίσχυσης, που προέρχονται είτε από σωματεία ή με μικροπράγματα που δεν χρειάζεστε εσείς και ο περίγυρός σας, με σκοπό τα χρήματα να διατεθούν για φιλανθρωπία.

(happymom)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί