Ανατριχιαστικό: Το «Milipede River» στην Ταϊβάν με το “ζωντανό” ποτάμι από αρθρόποδα(vid)

Ένας αργός ποταμός από αρθρόποδα που σέρνονται στο έδαφος από κοινού εντοπίστηκε πρόσφατα σε μια ορεινή περιοχή της Ταϊβάν και το βίντεο του είναι αρκετό για να κάνει το δέρμα σας να σέρνεται.

Στις 27 Απριλίου, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν το Εθνικό Πάρκο Hsüeh-Pa στην κεντρική Ταϊβάν έγιναν μάρτυρες ενός ασυνήθιστου φαινομένου που δεν έχουν ξαναδεί οι τοπικοί οδηγοί. Ενώ συνόδευε μια ομάδα επτά τουριστών σε μια περιοχή δυτικά της οδού Dalu Forest Road, ο Yang Xiaozhong, ένας ξεναγός με εμπειρία 11 ετών, παρατήρησε ότι το μονοπάτι που ήξερε φαινόταν να είναι καλυμμένο με πεσμένα φύλλα. Στην αρχή, σκέφτηκε ότι τα καφέ φύλλα πρέπει να είχαν φέρει στο έδαφος από τις έντονες βροχοπτώσεις, αλλά μετά κατάλαβε ότι το φύλλωμα κινούνταν πραγματικά. Σε πιο προσεκτική εξέταση, τα φύλλα αποδείχθηκαν αρθρόποδα, χιλιάδες από αυτά κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, σαν ένα ζωντανό ποτάμι.

Ο Γιανγκ έβγαλε γρήγορα το τηλέφωνό του και κατέγραψε τον χιλιοπόδαρο ποταμό, γιατί δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο όλα τα χρόνια του στο Εθνικό Πάρκο Hsüeh-Pa. Αργότερα είπε στους δημοσιογράφους ότι η μάζα των κινούμενων αρθρόποδων ήταν έως τέσσερα μέτρα πλάτος και φαινόταν να εκτείνεται σε μήκος πάνω από 50 μέτρα.

Ο οδηγός είπε ότι το παράξενο φαινόμενο τον έκανε να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είναι οιωνός μιας φυσικής καταστροφής και σίγουρα δεν είναι ο μόνος. Αφού τα βίντεο του ποταμού από αρθρόποδα έγιναν viral στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι άρχισαν να τηλεφωνούν στο προσωπικό του Εθνικού Πάρκου Hsüeh-Pa για να ρωτήσουν αν αυτό ήταν ένα φυσιολογικό συμβάν ή αν θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι πρόκειται να συμβεί ένας μεγάλος σεισμός. Άλλωστε, λένε ότι τα ζώα έχουν μια έκτη αίσθηση για τέτοια πράγματα.

Τα βίντεο αυτής της μετανάστευσης αρθρόποδων προφανώς είχαν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στους ανθρώπους που το Εθνικό Πάρκο Hsüeh-Pa αναγκάστηκε να εκδώσει μια δήλωση ζητώντας συγγνώμη που προκάλεσε τρέλα και καθησύχασε τους πάντες ότι ο ποταμός αρθρόποδων ήταν ένα απολύτως φυσικό φαινόμενο που πιθανότατα προκλήθηκε από περιβαλλοντικά θέματα ή αλλαγές του καιρού. Το πάρκο ζήτησε επίσης συγγνώμη για τον υπάλληλο του που δημοσίευσε το βίντεο που προκάλεσε τόσο πανικό, υποσχόμενος να αποφύγει τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί